Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στη Μονή Βατοπαιδίου.

Σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη και μέσα σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, εκεί όπου φυλάσσεται ως ανεκτίμητος θησαυρός η Τιμία Κάρα του Αγίου.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Ιερά Αγρυπνία, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος προσήλθε στην Μονή επί τη ευκαιρία της εορτής του Αγίου, που φέρει και το όνομα του. Το πρωί του Σαββάτου 26 Νοεμβρίου 2022 τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Οι εορτασμοί κορυφώθηκαν με την τέλεση της Θείας Ευχαριστίας και την εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Φιλοθέου, αδελφού της Μονής. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε κέρασμα στο Συνοδικό της Μονής, επί τη ευκαιρία της εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Φιλοθέου, και εν συνεχεία παρατέθηκε η πανηγυρική τράπεζα και η απόλυση αυτής με πανηγυρική δέηση στο Καθολικό της Μονής.

Δείτε το βίντεο: Εδώ