Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Χειροτονία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στα Μετέωρα Πολίχνης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 11 Ιουλίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως  και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε την εις πρεσβύτερο χειροτονία του αρχιδιάκονου π. Γεωργίου  Πολυχρονιάδη στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου  στα Μετέωρα Πολίχνης.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, ανέλυσε κάποια σημεία από την «επί του όρους» ομιλία του  Κυρίου εξάγοντας χρήσιμα συμπεράσματα. 

Αρχικά, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε την επιμονή του Κυρίου στον προσδιορισμό της έννοιας πλησίον. Πλησίον είναι ο κάθε άνθρωπος. Ακόμα και ο εχθρός καθίσταται πλησίον. Ο Σεβασμιώτατος, αφορμώμενος από την  προτροπή του Κυρίου να είναι καθαρός ο λύχνος του σώματος, ο οφθαλμός, ανέφερε ως  απαραίτητη προϋπόθεση την ύπαρξη πνευματικής ωριμότητας. Η πνευματική ωριμότητα συνιστά το φως, που τροφοδοτεί το λύχνο. Η πνευματική ωριμότητα μάς καθιστά ικανούς να βλέπουμε καθαρά και να διακρίνουμε ευκρινώς την πραγματικότητα και τα πρόσωπα με τα ιδιαίτερα γνωρίσματά τους.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πρόταση επιλογής που θέτει το σημερινό Ευαγγέλιο: δυο κύριοι είναι  μπροστά μας, διεκδικούν την αφοσίωσή μας. Ο Χριστός από τη μια μεριά και από την άλλη ο υλιστικός τρόπος ζωής. Το Ευαγγέλιο σήμερα βάζει όριο: δεν μπορούμε να αγαπάμε το Χριστό και τα υλικά πράγματα συγχρόνως.

Ο Σεβασμιώτατος  τελειώνοντας υπογράμμισε: «Ζητείτε πρώτον τη Βασιλεία του Θεού και τη δικαιοσύνη». Με τούτη τη φράση ο Χριστός δίνει την κατευθυντήρια γραμμή για να στοιχίσουμε τη ζωή μας. Η Βασιλεία του Θεού είναι ένα ατελείωτο πανηγύρι. Η Εκκλησία και ο πιστός λαός  ατελεύτητα διψά τη Βασιλεία του Θεού.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο είπε:  «πάτερ Γεώργιε, με διακόνησες επτά ολόκληρα χρόνια ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις της Μητροπόλεως  και του Μητροπολίτη. Η ταπείνωση, η σιωπή, η πίστη, η προσευχή  και η υπακοή σου στην Εκκλησία διέκρινε τη διακονία σου όλα αυτά τα χρόνια.

Διακόνησες ως σιωπηλός Άγγελος. Υπήρξες η βακτηρία μου. Σήμερα, ένα νέο στάδιο διακονίας και προσφοράς ανοίγεται για σένα στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου. Ευελπιστούμε ότι θα ανταπεξέλθεις με την ίδια διάθεση προθυμίας και το ίδιο ταπεινό φρόνημα».

Ο Σεβασμιώτατος πρόσφερε επίσης στον π. Γεώργιο το οφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου.

Παρόντες ήταν ο Βουλευτής κ. Εύσ. Σιμόπουλος, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά κ. Δ. Δεμουρτζιδης και ο Δήμαρχος ΑμπελοκήπωνΜενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου.

Εκ του Γραφείου Τύπου.