Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΕΓΧΡΕΩΝ κ. ΑΓΑΠΙΟ.

  20210717 095458

Το Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021, με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και ευπρέπεια ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίας Μαρίνης Βέλου, πλαισιούμενος από τους π. Ξενοφώντα Κατσαούνη, Εφημέριο Ι. Ναού Αγίου Φανουρίου Βέλου, τον νέο Εφημέριο του Ι. Ναού π. Νικολάου Τζελέπη και τον Διάκονο π. Γεωργίο Μαρινάκη.

Στην ομιλία του ο άγιος Κεγχρεών με αφορμή την μεγάλη πίστη της Μεγαλομάρτυρος και αθληφόρου Αγίας Μαρίνης, που σαν την Αιμορροούσα της Ευαγγελικής περικοπής της ημέρας έχυσε το αίμα της για την καλή ομολογία του Χριστού,  αναφέρθηκε στην διπλή νίκη που κατάφερε εναντίον του Επάρχου Ολυμβρίου. Τον φαινομενικά νικητή Ολύμβριο η έφηβος Αγία Μαρίνα τον νίκησε τόσο συναισθηματικά, όταν αυτός εθέλγθη από το φυσικό κάλλος της ανηλίκου Αγίας την οποία ζήτησε σε γάμο, όσο και όταν ο σφοδρός του έρωτας μετετράπη σε άσπονδο μίσος εναντίον της. Με την βαθιά ριζωμένη στην καρδιά της πίστη η Μάρτυς Χριστού αντιστάθηκε και στα θέλγητρα και στις απατηλές χαρές και στα φρικτά βασανιστήρια. Οι Άγιοι, τόνισε ο Θεοφιλέστατος, δεν νικούν από μόνοι τους αλλά με τον κατοικούντα και μένοντα στις καρδιές τους Ιησού Χριστό. Ο πιστεύων Χριστιανός γίνεται κατοικητήριο της Αγίας Τριάδος και αποδεικνύεται ισχυρός, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάθε δυσκολία της ζωής του ένεκα της ζωντανής πίστης του. Αυτή την σθεναρά, την θαρραλέα πίστη έχουμε και εμείς ανάγκη, ιδιαίτερα σήμερα, που οι πειρασμοί είναι μεγάλοι και οι δυσκολίες αυξημένες, γι' αυτό ας παρακαλέσουμε την Αγία Μαρίνα να μας δίνει από την πίστη της, από την υπομονή της, από το θάρρος της για να κηρύττουμε και εμείς τον Χριστό σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας είτε είναι ευχάριστες είτε είναι δυσάρεστες.Ιδιαιτέρως δε ας παρακαλέσουμε την Αγία, η Οποία έχει ιδιαίτερο χάρισμα να θεραπεύει τις λοιμικές νόσους, να δεηθεί στον Τρισάγιο Θεό να γίνει ίλεως και να πάρει από πάνω μας την πανδημία του κορωνοϊού.Ολοκληρώνοντας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου και ευχήθηκε στον νέο Εφημέριο του Ι. Ναού Αιδεσ. π. Νικόλαο Τζελέπη ο Θεός, δια πρεσβειών της Αγίας Μαρίνας,να τον στερεώνει και να του δίνει υγεία ψυχής και σώματος για την διακονία του Λαού του Θεού της Ενορίας της Αγίας Μαρίνης Βέλου!

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.