Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Ελευθερούπολη.

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 η Ιερά Μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Ελευθερουπόλεως.

Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός με τη συμμετοχή κληρικών της Μητροπόλεως, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Κατάνγκας Αρχιμανδρίτου π. Κοσμά Θασίτη και την παρουσία πιστών χριστιανών, κατοίκων της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής, που προσήλθαν να ζητήσουν την προστασία του τιμώμενου Αγίου Νεκταρίου. Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μπένος  αναφερόμενος στις χριστιανικές αρετές του Αγίου Νεκταρίου.
Το πρωί της κυριώνυμου ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως και πλήθους ευλαβών προσκυνητών που προσήλθαν για να προσκυνήσουν απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, το οποίο φυλάσσεται στον Ιερό Ναό.
Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αναφερόμενος στον βίο του εορταζομένου Αγίου, τονίζοντας γενικότερα την ανθρώπινη πλευρά της Εκκλησίας και τα λάθη των κληρικών της.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας και αφού ευχήθηκε εις πάντας την χάρη και προστασία του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως, εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του στο Ναό συμπροσευχομένου κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, του Αρχιμανδρίτου π. Βασιλείου Μπλάνα, Προϊσταμένου της Χριστιανικής Αδελφότητος Ζωής, γνώριμου από τα νεανικά χρόνια του Ποιμενάρχου μας στις κατασκηνώσεις της αδελφότητας «Ζωής».