Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΠΟΥΡΤΖΙ ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ.

Ανταπόκριση-Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου

Το βράδυ της Κυριακής 1 Δεκεμβρίου 2019, στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου Δ.Δ. Αγ. Νικολαόυ-Μπούρτζι Ληλαντίων, ετελέσθη Ιερά Αγρυπνία με αφορμή την μνήμη του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου κατά την οποία άγει την ονοματική του εορτή ο Εφημέριος της Ενορίας Ιερομ. Πορφύριος Γερμανός.

 Στην Ιερά Αγρυπνία προσήλθαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών-Αρχιγραμματεύς της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με συλλειτουργούς τους Αρχιμ. Νικηφόρο Ευσταθίου-Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως, Θεοφύλακτο Τσαγκάρη-Προϊστάμενο του Ι. Ν. Ευαγγελισμού Θεοτόκου Χαλκίδος, τον Ιερομ. Πορφύριο Γερμανό- Εφημέριο της εκεί Ενορίας, τον Πρεσβ. Πέτρο Βλάχο-Εφημέριο της Ενορίας Αγ. Τρύφωνος Ν. Λαμψάκου, τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα και συνευχομένους τους Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς μας Μητροπόλεως και Ιάκωβο Φραγκιαδάκη.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερθείς στην μεγάλη ευλογία που απολαμβάνει ο τόπος μας, που κατά τους έσχατους καιρούς ανέδειξε άλλους δύο αγίους, τους νέους Οσίους Πορφύριο και Ιάκωβο. Κατακλείοντας το λόγο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με θερμά λόγια και στον Εφημέριο της Ενορίας, ο οποίος σε μικρό χρονικό διάστημα και με προσωπική εργασία ανακαίνισε τον Ενοριακό Ναό, εργαζόμενος ταυτόχρονα την καλλιέργεια τον πιστών με ιδιαίτερη φιλοτιμία, και αμέσως μετά τον χειροθέτησε Αρχιμανδρίτη προκαλώντας συγκίνηση στους Ενορίτες, οι οποίοι αναφώνησαν το «ΑΞΙΟΣ» επικροτώντας την επιλογή του Επισκόπου τους.

Η Ιερά Αγρυπνία προχώρησε με την Ακολουθία του Όρθρου και την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, στην οποία προέστη ο Θεοφιλέστατος άγιος Ωρεών, με συλλειτουργό τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας και την συμμετοχή των προαναφερθέντων Κληρικών,  ενώ έψαλλε θαυμάσιος Χορός Ιεροψαλτών αποτελούμενος από Ιεροψάλτες της Ενορίας αλλά και εκ Χαλκίδος, οι οποίοι ήρθαν να τιμήσουν τον Όσιο Πορφύριο και να ευχηθούν στον εορτάζοντα π. Πορφύριο.

Κατά την διάρκεια της αγρυπνίας πλήθος ενοριτών συνέρρευσε στον Ι. Ναό, αφού  ο νεοφανής Άγιος είναι ιδιαιτέρως λαοφιλής και ο λαός του Θεού αισθάνεται μία έντονη «οικειότητα» για το πρόσωπό του.

Λίγο πριν την Απόλυση, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, για την πρόσκληση που του απηύθυνε, ώστε να συμμετάσχει στην Ι. Αγρυπνία. Συνεχάρη τους πιστούς που κυριολεκτικά κατέκλεισαν τον Ι. Ναό συμμετέχοντας σ’ αυτή την μεγάλη χαρά της Ενορίας, για να δοξολογήσουν τον Θεό με την από κοινού προσευχή της Εκκλησίας και εν συνεχεία ευλόγησε τα κόλλυβα προς τιμήν του Οσίου και ευχήθηκε εόρτια και αυτός με την σειρά του στον Εφημέριο της Ενορίας Αρχιμ. Πορφύριο.

Μετά το πέρας της Ιεράς Ακολουθίας, η οποία μεταδόθηκε από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως, όλοι οι παρευρισκόμενοι πιστοί έλαβαν ευλογίες και κεράσματα που με πολλή αγάπη και φροντίδα είχαν προετοιμάσει οι εθελοντές και εθελόντριες του Ι. Ναού.