Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προς χάριν του στρατευμένων παιδιών της Πατρίδας μας, εις το Στρατόπεδο της Ρεντίνας.

Το πρωί του Σαββάτου, 30 Νοεμβρίου ε.έ., ημέρα κατά την οποία τιμάται από την Εκκλησία μας, η Ιερά μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, αποδεχόμενος την ευγενική πρόσκληση του Ταξίαρχου Κωνσταντίνου Γούναρη, Διοικητού της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών Αλεξιπτωτιστών, Ιερούργησε προς χάριν του στρατευμένων παιδιών της Πατρίδας μας, εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου εντός του Στρατοπέδου «Αντιστρατήγος Γ. Κατσάνης» Ρεντίνης.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας παρέστησαν ο Διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού «Σμύρνη», (Ι ΜΠ), που εδρεύει στην Βέροια, Υποστράτηγος Σάββας Κολοκούρης, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού, καθώς επίσης τα στελέχη και στρατιώτες της Μονάδος.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μορφή του σήμερα τιμωμένου Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, ιδρυτού της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, καθώς επίσης στις προϋποθέσεις της κατανοήσεως της σημασίας του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας και της σωστής επικοινωνίας που πρέπει να έχουμε με τον Κύριο, μέσα από την καρδιακή προσευχή μας. Ενώ καταλήγοντας εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται σήμερα Ιερουργός, σε αυτή την πλέον ξεχωριστή μονάδα και ανάμεσα σε επίλεκτα μέλη του Ελληνικού Στρατού, ευχόμενος τέλος προς όλους εν΄ όψει των εορτών να ζήσουν τα εφετινά Χριστούγεννα με το Χριστό στην καρδιά τους.