Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Λαμπρός ο Εορτασμός του Αγίου Δαμασκηνού Στουδίτου στην Άρτα.

Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, το πρωΐ, στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου-Αγίου Μερκουρίου, στο Επισκοπείο Άρτης, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί τη μνήμη του Αγίου Δαμασκηνού του Στουδίτου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου και συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, αναφερόμενος στον βίο και στο περισπούδαστο έργο του εορτάζοντος Αγίου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πατερικότητα, την αυθεντική ορθόδοξη παράδοση και την παράδοση του εφησυχασμού που χαρακτήριζαν τον Άγιο Δαμασκηνό. Τέλος έκανε υπόμνηση για την προσφορά του Αγίου ως Επισκόπου Λητής και Ρεντίνης και μετέπειτα Επισκόπου Ναυπάκτου και Άρτης, όπου και απεβίωσε οσιακώς.

Φωτογραφίες