Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Ο Σεβ. Κύριλλος στα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Αμφιλοχίου Επισκόπου Ικονίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος μετείχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην ιστορική Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Κυρίας των Αγγέλων Γωνιάς Κισάμου.
Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο εορτάζων Ποιμενάρχης Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Κνωσού κ. Προδρόμου, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης. Συλλειτούργησαν και συμπροσευχήθηκαν Ηγούμενοι, Κληρικοί και Μοναστικές Αδελφότητες από την οικεία Ι. Μητρόπολη και από άλλες της Μεγαλονήσου.
Στην Θεία Λειτουργία ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χαιρέτισε εκ μέρους των συλλειτουργούντων Αρχιερέων, αναφερόμενος εις το χρέος και την ευθύνη της αποστολής του Επισκόπου στον σύγχρονο κόσμο και σημερινό άνθρωπο, ευχόμενος, με λόγους αγάπης και καρδιάς, στον οικείο Επίσκοπο.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ευγνωμόνως ευχαρίστησε τους μετέχοντες αγίους Αρχιερείς, εκφράζοντας την βαθιά του συγκίνηση ως και τις ευχαριστίες του δια την πληθωρική συμμετοχή τόσο των Αρχών ως και του πλήθους του λαού που ένιωσε την ανάγκη να ευχηθεί και να εκφράσει αισθήματα σεβασμού και αγάπης προς το πρόσωπο του.
 «Οι δικές σας ευχές και προσευχές θερμαίνουν τις παγερές νύχτες της Αρχιερατικής ζωής και διακονίας μου για τούτο σας παρακαλώ να μου χαρίζετε απλόχερα την προσευχή σας, καθώς είναι το πολυτιμότερο δώρο που μπορείτε να προσφέρετε εις τον Επίσκοπο σας. Σεις είστε η βακτηρία και ο επιστηριγμός μου», σημείωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.
Ο Αντιπεριφειάρχης Χανίων, όλοι οι Δήμαρχοι της Μητροπολιτικής Περιφέρειας, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Διοικητές των Στρατιωτικών Μονάδων του Ν. Χανίων, εκπρόσωποι Φορέων και Αρχών ως και πλήθος λαού κατέκλυσαν το διήμερο της εορτής την Ι. Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, όπου έλαβε χώρα ο εορτασμός, ευχόμενοι στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Αμφιλόχιο.
Πλούσια μοναστηριακή φιλοξενία παρασχέθηκε στους πάντα φιλόξενους χώρους της Πατριαρχικής Μονής Γωνιάς από την Αδελφότητα της Μονής.
 http://www.imis.gr/