Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Η Εορτή του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού.




 
Το εσπέρας της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Έξω Λακωνίων. Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας προετέθη προς προσκύνηση η Ιερά Εικών και Τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου.

    
Στο κήρυγμά του προς τους ευσεβείς χριστιανούς, ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη σε μία από τις πιο ηγιασμένες μορφές της Εκκλησίας μας, τον Άγιο Νεκτάριο που η ακτινοβόλος παρουσία του σφράγισε ολόκληρο τον 20ό αιώνα. «Η ένθερμη, ανόθευτη και απεριόριστη αγάπη του προς τον Θεό και η προσωπική κοινωνία με τους συνανθρώπους του, εχθρούς και φίλους, το θαυμαστό συγγραφικό του έργο αλλά και οι ιαματικές παρεμβάσεις του είναι μερικές μόνο από τις αρετές και τα χαρίσματα που τον κατέστησαν θεοειδή φωστήρα της Εκκλησίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.
    
Το πρωί του Σαββάτου 9 Νοεμβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Λούμα.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος ανεφέρθη στην θεάρεστη βιωτή και το ενάρετο έργο του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού.
      
Προ της απολύσεως ο σεβαστός Ποιμενάρχης μας χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον Αλέξανδρο Μαθιουδάκη, φοιτητή.