Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Κυριακή Βαΐων στους Κάτω Δολούς.


Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας λειτούργησε σήμερα Κυριακή των Βαΐων στον Ι.Ναό Αγ. Βασιλείου Κ. Δολών, κήρυξε τον θείο λόγο τονίζοντας την σημασία της εισόδου του Χριστού στα Ιεροσόλυμα ''επι πώλου όνου'', που δείχνει την ταπεινοφροσύνη Του Κυρίου και τέλος, χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο  τον επι σειά δεκαετιών εφημέριο του Ι.Ναού π. Φίλιππο Καλογερόπουλο.
Στη συνέχεια συνομίλησε με τους κατοίκους στην αίθουσα εκδηλώσεων της ενορίας, όπου τίμησε δεόντως την γεροντότερη κάτοικο κυρία Σμαράγδα, ηλικίας 105 ετών. Ακολούθως επεσκέφθη τον Πύργο του Χριστοφόρου Περραιβού, οπλαρχηγού του 1821, δασκάλου και συγγραφέως και ξεναγήθηκε στο Λαογραφικό Μουσείο της κωμόπολης, όπου στεγάζεται στο κλειστό (δυστυχώς) Δημοτικό Σχολείο. Προσκληθείς ο Σεβ. από τους ενορίτες ευλόγησε και παρεκάθησε στην κατ' έθιμο της ημέρας τράπεζα της ενορίας.