Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Σεβασμιώτατος: « Μέσα απ’ την ψυχή μου ευχαριστώ την Παναγία, διότι με την παρουσία Της εγγυάται την ευτυχία μας και το μέλλον της ζωής μας.(Φωτό και Video).

Με βαθύτατο σεβασμό και την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολή μας η Ζωοκοίμητος Μετάστασις  της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας.

          Την παραμονή της Θεομητορικής Εορτής, Τρίτη 14 Αυγούστου το απόγευμα,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος χοροστάτησε και ωμίλησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε παρουσία πλήθους πιστών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.
          Μετά την ακολουθία της Λιτής ο Ποιμενάρχης μας, οι Ιερείς, οι Ιεροψάλτες και όλοι οι πιστοί  έψαλλαν με Ιερά κατάνυξη και δέος τα Εγκώμια της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και ακολούθως ο Σεβασμιώτατος κηρύττοντας τον Θείο Λόγο ωμίλησε δια το μεγάλο και σπουδαίο γεγονός της Κοιμήσεως λέγοντας χαρακτηριστικά:
          « Η Εορτή της Κοιμήσεως αγαπητοί μου αδελφοί είναι σπουδαίο γεγονός, διότι σπουδαίο είναι και το πρόσωπο της Παναγίας. Η Θεοτόκος όπως και ο Κύριος δεν εξαιρέθηκε από την διάβαση του θανάτου. «Ηκουλούθησε τας οδούς του Σωτήρος», αναφέρει ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς. Η Εορτή της Κοιμήσεως είναι η Ανάσταση της Παναγίας. Πάσχα του καλοκαιριού την ονομάζει ο ευσεβείς λαός μας.
Ενίκησε της φύσεως τους όρους η Παναγία και κατά την κύηση και κατά την γέννηση και κατά τον θάνατό της. Μετέστη εις τους ουρανούς αλλά δεν μας άφησε ορφανούς, διότι είναι συνεχώς παρούσα και μας προστατεύει από κάθε κακό.
          Εμείς οι άνθρωποι μέσα στον κόσμο ταλαιπωρούμεθα, σηκώνουμε τον σταυρό μας αλλά δεν πρέπει ποτέ να απογοητευόμαστε, διότι η Παναγία ίσταται και είναι η ελπίδα μας και το παράδειγμά μας. Καταφεύγουμε στην μεσιτεία της, διότι εκείνη ως άνθρωπος μπορεί να μας καταλάβει.
Κάθε μέρα πρέπει να επικαλούμεθα το Πανάγιον όνομά της για να απολαμβάνουμε την μεσιτεία της και την αδιάλειπτο προστασία της. Εκείνη ως φιλόστοργος μητέρα σπεύδει και προστατεύει τα παιδιά της και η δύναμή της είναι αήτητος και το Έθνος μας το γνωρίζει καλά αυτό.
          Να μη απογοητευόμαστε, διότι όπως πάντα έτσι και τώρα την δύσκολη αυτή περίοδο,  η Θεοτόκος δεν θα μας εγκαταλείψει. Η ελπίδα μας εκπηγάζει απ’ αυτήν, η οποία είναι η Πηγή της Ελπίδος και της Χαράς».
           Ανήμερα της Εορτής, Τετάρτη 15 Αυγούστου,  του όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, στον κατάμεστο από ευσεβείς πιστούς Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας,  που από νωρίς το πρωί με την παρουσία τους εδήλωσαν την ευλάβεια τους στο πανίερο πρόσωπο της Παναγίας Μητέρας, προηξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος πλασιούμενος από τους Ιερείς του Ναού και τον Αρχιδιάκονό του.
            Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ο  Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης, από άμβωνος  ανέγνωσε  προς τους παρισταμένους πιστούς, αλλά και σε όσους παρακολουθούσαν την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία απευθείας μέσω του Τηλεοπτικού Σταθμού «Star Κεντρικής Ελλάδος» και μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως μας (89,4 fm), την Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας επί τη Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.
            Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ευχηθείς δια την Μεγάλη ημέρα χαρακτηριστικά ανέφερε:
          « Ως Ποιμενάρχης της Αγιοτόκου και Ηρωοτόκου Μητροπόλεως μας ευχαριστώ μέσα απ’ την ψυχή μου την Παναγία, διότι με την παρουσία της η Θεοτόκος εγγυάται την ευτυχία μας και το μέλλον της ζωής μας.
          Η Παναγία μεσιτεύει αδιαλείπτως γι’ εμάς και το Έθνος μας την τιμά πάντοτε μέχρι και σήμερα την εποχή της παγκοσμιοποίησεως. Αν και μερικοί προσπαθούν να ξεριζώσουν από μέσα μας την αγάπη και την ευλάβεια μας προς την Παναγία μάταια κουράζονται, διότι είμαστε μέχρι το μεδούλι παιδιά της Παναγίας. Η ψυχή του Ορθοδόξου Έλληνα είναι ποτισμένη με τα ενσταλάγματα της Εκκλησίας και της Ιεράς παραδόσεως μας.
          Όλοι μας αδελφοί μου να επικαλούμεθα την βοήθεια της Κυρίας Θεοτόκου, διότι Αυτή είναι η σωτηρία μας, η σωτηρία της Πατρίδος μας και όλου του κόσμου».
          Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ιδιαιτέρως τα χρόνια πολλά  εις τον εορτάζοντα Εφημέριο του Καθεδρικού Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Λαμίας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Παναγιώτη Σερέτη, καθώς και σε όσους και όσες έχουν την ευλογία να φέρουν το όνομα της Παναγίας.
             Στην πανηγυρική Θεία λειτουργία μεταξύ του πλήθους των πιστών παρέστησαν:  ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Λάμπρου, ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Βασίλειος Μπέλλος, ο Διοικητής της 63 ΜΕ Συνταγματάρχης Δημήτριος Γουργιώτης και ο Διοικητής της 695 ΑΒΠ Αυλακίου Συνταγματάρχης Δημήτριος Νικολάου.
Φωτό Δημήτριος Ανάγνου.