Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Πενθήμερη Εκπαιδευτική Εκδρομή στην «Μεγάλη Ελλάδα», Κάτω Ιταλία.

Πενθήμερη Εκπαιδευτική Εκδρομή στην «Μεγάλη Ελλάδα», Κάτω Ιταλία
Από 17 έως 21 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη  Εκπαιδευτική Εκδρομή του Πολιτιστικού φορέα της Τοπικής μας Εκκλησίας «Μαγνήτων Κιβωτός», στην Κάτω Ιταλία.
Αφορμή της εκδρομής στην Κάτω Ιταλία αποτέλεσε το γεγονός ότι στην «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2017», τιμώμενη περιοχή της Μεσογείου ήταν η MAGNA GRAECIA. Το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε την δράση αυτή και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, λαμβάνοντας πληροφορίες από πολλούς ανθρώπους, εντός και εκτός Ελλάδος, που γνωρίζουν την περιοχή και τους ανθρώπους της, οργάνωσε και προγραμμάτισε αυτό το εκπαιδευτικό ταξίδι.
Προγραμματίζεται οι συμμετέχοντες να επισκεφθούν και να απολαύσουν Αρχαιολογικούς χώρους, αρχαίους ναούς, μουσεία, θέατρα, τεχνικά έργα, καθεδρικούς ναούς. Να δουν τα έργα και την παρουσία των προγόνων μας. Να περπατήσουν σε δρομάκια ειδυλλιακά, ιστορικές πλατείες, να προσκυνήσουν σε παλαιοχριστιανικούς Ιερούς Ναούς. Να επισκεφτούν την Βασιλική του Αγίου Νικολάου στο Μπάρι και στην κρύπτη να προσκυνήσουν  την λάρνακα, όπου φυλάσσεται το λείψανο του Αγίου, και το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Θεριστή Καλαβρίας. Να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με τον GIORGIO, που τον ακούσαμε το 2017 στον Βόλο, αλλά και τους απογόνους των προγόνων μας, οι οποίοι κατοικούν στις περιοχές Καλαβρίας και Απουλίας και μιλούν τα λεγόμενα Γκραικάνικα. Να ακούσουν, τέλος, από τοπικά συγκροτήματα τη μουσική τους και να χορέψουν μαζί τον γνωστό χορό τους Ταραντέλα.
Η εκπαιδευτική εκδρομή περιλαμβάνει επισκέψεις στις πόλεις και τα χωριά της Κάτω Ιταλίας: Μπάρι, Ταυριανή, Ρήγιο της Καλαβρίας,  Λέτσε, Σαλέντο, Στερνατία, Καλημέρα, Μαρτάνο , Κοριλιάνο.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή στο βιβλιοπωλείο της Ι.Μ.Δ., «ΛΥΧΝΟΣ»,  Κ. Καρτάλη 160, τηλέφωνο, 21421032916 ή στα μέλη του Δ.Σ. της «Μαγνήτων Κιβωτού».
Επικεφαλής της εκπαιδευτικής εκδρομής θα είναι ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος.
Ολόκληρο το πρόγραμμα της εκδρομής μπορείτε να το δείτε και να το κατεβάσετε, εδώ.