Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Μάνης.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Μάνης το ''Πάσχα του καλοκαιριού'', η μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Πλήθος ευσεβών χριστιανών προσήλθε στους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεώς μας προκειμένου να τιμήσει το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Σε όλους τους ιερούς ναούς και τις ιερές μονές που τελέστηκε η Θεία Λειτουργία ανεγνώσθη αντί θείου κηρύγματος η Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας για την Μεγάλη Θεομητορική εορτή.
Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ' χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας εν πληθούση εκκλησία, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κάμπου Αβίας. Κατά την ώρα του Κοινωνικού ο εφημέριος του Ιερού Ναού πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Σωφρόνιος Βόγκας ανέγνωσε την ποιμαντορική εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο εφημέριος του Ιερού Ναού προσέφερε στον Σεβασμιώτατο μια εικόνα του Αγίου Νεκταρίου ως ενθύμιο της πρώτης παρουσίας του Σεβασμιωτάτου στην ενορία.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Μεθέορτο Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οιτύλου, με τη συμμετοχή ιερέων και διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας αλλά και του πανοσιολογιωτάτου αρχιμανδρίτου π. Μαξίμου Μητράρα από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Προ της απολύσεως του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η Ιερά λιτάνευση της ιεράς εικόνας στα γραφικά σοκάκια του χωριού, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και εκπροσώπων του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Τον Σεβασμιώτατο καλοσώρισαν με σύντομο χαιρετισμό και με αναμνηστικά δώρα ο εφημέριος του Ιερού Ναού αρχιμ. π. Ευγένιος Λαμπρινάκος και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Οιτύλου.