Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Αρχιερατικό Συλλείτουργο εις την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος - Νικητές Καβάλας.

Επί τη ευκαιρία της μεγάλης Δεσποτικής εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στεφάνου, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, προέστη του Αρχιερατικού Συλλείτουργου, το οποίο ετελέσθη εις την πανηγυρίζουσα Γυναικεία Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νικητές Καβάλας.

Κατά την διάρκεια της Λειτουργίας τελέσθηκε η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Ιεροδιακόνου Μακάριου, ο οποίος και μετονομάσθηκε Παντελεήμων, ενώ προ της Απολύσεως ευλογήθηκαν και οι προσφερόμενοι καρποί της Αμπέλου, οι οποίοι και μοιράστηκαν προς το παριστάμενο πολυπληθές εκκλησίασμα μαζί με το Αντίδωρο.
Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, από όπου πήρε και το όνομα το μοναστήρι και την οποία φέρανε πρόσφυγες από το Νεοχώρι Πανόρμου της Μικράς Ασίας κατά το 1922.
Το εσπέρας της παραμονής της εορτής, ο Σεβασμιὼτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης πλαισιούμενος από Κληρικούς της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, χοροστάτησε του πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού, εις τον φερώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας του Δρακοντίου, καθώς επίσης και της Λιτανεύσεως της σεπτής εικόνος της Μεταμορφώσεως, η οποία πραγματοποιήθηκε πέριξ του Ναού και των κεντρικών δρόμων της περιοχής, ομιλώντας επικαίρος στο τέλος περί των νοημάτων της Εορτής.