Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Η εορτή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Παραλία Οφρυνίου.

Η εορτή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Παραλία Οφρυνίου
Με μεγάλη συρροή πιστών εορτάσθηκε και φέτος στην καρδιά του καλοκαιριού η λαμπρά Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού σε όλες τις ενορίες και Μονές της Μητροπόλεως μας. Ιδιαιτέρως εορτάσθηκε στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της ενορίας Παραλίας Οφρυνίου Τούζλας.

Την Κυριακή 5 Αυγούστου, εσπέρας της εορτής, τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός με την συμμετοχή πλειάδος Ιερέων της Μητροπόλεως χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου. Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αναφερόμενος στο βαθύτερο νόημα της Μεταμορφώσεως.
Πριν το τέλος της ακολουθίας πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Μεταμορφώσεως στους δρόμους της ενορίας με τη συμμετοχή των αρχών του τόπου και χιλιάδων προσκυνητών.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Δευτέρα 6 Αυγούστου τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου πλαισιουμένου υπό ιερέων και διακόνων της Μητροπόλεως.
Μετά την Μεγάλη Είσοδον ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του τέταρτου Διακόνου της Μητροπόλεως π. Χαραλάμπους Ζαπουνίδη. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του κατά την χειροτονία ετόνισε στον νέον Πρεσβύτερον τα ειδικώτερα νέα καθήκοντα του ως πρεσβυτέρου, συμβουλεύοντας τον να πολιτευθεί με πίστη στο Θεό, φρόνημα εκκλησιαστικό, με υπακοή στον Επίσκοπο και αγάπη προς το ποίμνιο της ενορίας του.
Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος ευλόγησε κατά το τυπικό της εκκλησίας τα προσφερθέντα από τους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής σταφύλια τα οποία ακολούθως μοιράστηκαν προς τους παρευρισκομένους πιστούς προς ευλογία.