Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι.Ν.Μεταμορφώσεως Χριστού στο Κορδελιό.

Δελτίο τύπου
Την Κυριακή  5 Αυγούστου 2018, παραμονή της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής  ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης  Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας  χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια στον   Ιερό Ναού Μεταμορφώσεως του Χριστού στο Κορδελιό. Μια πλειάδα κληρικών περιστοίχισε το Σεβασμιώτατο και προσέδωσε  στον εορτασμό του ιερού γεγονότος της Θεοφανείας, ιδιαίτερη τιμή.

Ο Σεβασμιώτατος κ Βαρνάβας, με το χρωστήρα της πατερικής σοφίας,  φιλοτέχνησε τη σκηνή της μεταμορφώσεως του Κυρίου, φώτισε τα πρόσωπα των τριών μαθητών, υπογράμμισε την επιθυμία τους να μείνουν για πάντα εκεί, «εν τω φωτί της δόξης τού προσώπου Του» και αποκάλυψε τις προϋποθέσεις για τη βίωση της μετοχής στο Θαβώρειο  φως.
Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος, αφού καλωσόρισε με εγκαρδιότητα το εκκλησίασμα απευθύνθηκε στην ομάδα των εξ Αμερικής Νέων οι οποίοι, υπό την ηγεσία του π. Χριστοφόρου, φιλοξενήθηκαν στις κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως, στο πλαίσιο του προγράμματος  «Cosmos» και τους ευχήθηκε καλή επιστροφή!
Την ακολουθία του Εσπερινού, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος, παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ευόσμου –Κορδελιού κ. Πέτρος Σούλας, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και πλήθος κόσμου.
Εκ του Γραφείου Τύπου.