Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Η ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΥΒΟΙΑ.

Με μεγάλη εκκλησιαστική λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε όλο το μήκος και πλάτος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, με πληθωρική συμμετοχή του πιστού Λαού του Θεού, τόσο σε Ενορίες, μικρά Παρεκκλήσια, αλλά και Ιερές Μονές, οι οποίες ιδιαιτέρως τιμούν την Υπεραγία Θεοτόκο.

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, την  Τρίτη 14 Αυγούστου, παραμονή της μεγάλης εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέου Πύργου Ιστιαίας και πλαισιωμένος από τον Αρχιμ. Δαμασκηνό Φυλακτό της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Αρχιμ. Τίτο Γερονικολό – Εφημέριο της Ενορίας και άλλους Ιερείς της περιοχής και τον Διάκ, Πορφύριο Γερμανό, χοροστάτησε στην ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού και προέστη της Ιεράς Λιτανείας κατά την οποία μέγα πλήθος πιστών κατέκλεισαν τους δρόμους της κωμοπόλεως αυτής και συνόδευσαν με ένθεο ζήλο το ιερό εικόνισμα της Παναγίας.

Ο Σεβασμιώτατος πριν τη λιτάνευση του Ι. Εικονίσματος ομίλησε επίκαιρα και διδακτικά για το πρόσωπο της και ευχήθηκε σε όλους πατρικώς, ιδιαιτέρως δε στους κατ’ όνομα εορτάζοντες και εορτάζουσες.

Την επομένη ημέρα, Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αιδηψού, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο, με συλλειτουργούς του τον Αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη - Προϊστάμενο του Ι. Ναού Ευαγγελιστρίας Κανήθου Χαλκίδος τον Πρωτοπρεσβ. Ηλία Στεφόπουλο,  τον Πρωτοπρεσβ. Ηλία Ευθυμιόπουλο, Εφημέριο του Ι. Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδηψίων, τον Πρεσβ. Ευστάθιο Αναγνώστου – Εφημέριο Αγριοβοτάνου και τον Διάκ. Πορφύριο Γερμανό.

Σχεδόν όλο το εκκλησίασμα μετείχε στα Άχραντα Μυστήρια και λίγο πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους εορτίως.

κλικ στα σχήματα