Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Εορτή Αγίου Παϊσίου του αγιορείτου στην Αλεξανδρούπολη.

Την Πέμπτη 12 Ιουλίου η Εκκλησία μας εόρτασε την ιερά μνήμη του νεοφανούς Οσίου Παϊσίου του αγιορείτου (Εζνεπίδη), που κοιμήθηκε οσιακά το 1994 και κατατάχθηκε στο ορθόδοξο αγιολόγιό μας τον Ιανουάριο του 2015 από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.


Στη Μητρόπολή μας η μνήμη του Οσίου Παϊσίου εορτάσθηκε τόσο στον Μητροπολιτικό Ναό, όσο και στο ομώνυμο παρεκκλήσιο της ενορίας του Αγίου Ελευθερίου στον πλατανότοπο του Μαΐστρου.

Το βράδυ της Τετάρτης 11 Ιουλίου τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου ο Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία, ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τη μνήμη του οσίου Παϊσίου, τις οποίες ακολουθίες τέλεσαν ιερείς της Μητροπόλεώς μας.

Επίσης, οι ιερείς του Ναού του Αγίου Ελευθερίου τέλεσαν στο παρεκκλήσιο του Αγίου στον πλατανότοπο του Μαΐστρου τον Πανηγυρικό Εσπερινό το απόγευμα της Τετάρτης 11 Ιουλίου, ενώ ανήμερα της εορτής, την Πέμπτη 12 Ιουλίου την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.