Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Εορτή Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου Παγγαίου.

Εορτή Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου Παγγαίου
Με θρησκευτική κατάνυξη και με συρροή εκατοντάδων προσκυνητών εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, σύμφωνα με το Αγιορείτικο τυπικό, στην ομώνυμη Ιερά Μονή Χρυσοκάστρου Παγγαίου της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως.

Το εσπέρας της εορτής, Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, προσκεκλημένου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο, ο οποίος συνγχοροστάτησε στην ακολουθία και με τη συμμετοχή Ιερέων της Μητροπόλεως με επι κεφαλής τον πνευματικό και κτήτορα της Μονής Πανοσιολογιότατο Αρχιμ. π. Φίλιππον Αβραμίδη. Μετά το πέρας της ακολουθίας ακολούθησε τράπεζα κατά το μοναστηριακό τυπικό.
Τη κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και ετέλεσε την Θείαν Λειτουργίαν, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτοιυ Ποιμενάρχου μας, πλαισιωμένος υπό Ιερέων της επαρχίας μας και εξ Αγίου Όρους. Σημειωτέον δε ότι καθ’ όλες τις ιερές Ακολουθίες έψαλλαν μελωδικότατα πατέρες από την Αδελφότητα των Δανιηλαίων του Αγίου Όρους.
Τον Θείον λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων αναφερόμενος  στον τιμώμενον Άγιον, αφού προηγουμένως τον ευχαρίστησε εγκαρδίως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας για την αποδοχή της προσκλήσεως να συμμετάσχει στις λατρευτικές συνάξεις της Ιεράς Μονής. Στο τέλος της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την ευγενική πρόσκληση του και εξέφρασε την χαρά του για την ευκαιρία αυτή να συνεορτάσει την μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος στην μεγαλοπρεπή αυτή μονή καθώς επίσης και την χαρά του να συναντήσει μετά από χρόνια τον πνευματικό και κτήτορα της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτη π. Φίλιππον Αβραμίδη, με τον οποίον τον συνέδεαν πνευματικοί δεσμοί πολλών χρόνων, όταν ο Σεβασμιώτατος διακονούσε στην Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας.
Το εσπέρας της εορτής ετελέσθη εν μέσου πάλι πυκνού εκκλησιάσματος το Μνημόσυνο των κτητόρων κατά την αρχαία εκκλησιαστική τάξη.