Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Άρτης Καλλινίκου.


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα στην Άρτα, Κυριακή 29 Ιουλίου 2018, η μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Καλλινίκου, καθώς και τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης.
Κατά τον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ετέλεσε, ο εορτάζων Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου και Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.
Τον Θείο λόγο εκήρυξε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στην προσωπικότητα και το μαρτύριο του Αγίου Καλλινίκου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «ο δρόμος προς την Αγιότητα προϋποθέτει υπέρβαση του εγώ και αποδοχή του συνανθρώπου μας». Ευχήθηκε δε, στον Μητροπολίτη Άρτης τα έτη του να είναι πολλά και καρποφόρα.
Ο εορτάζων Μητροπολίτης ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τους κληρικούς, τους εκπροσώπους των Τοπικών Αρχών και Φορέων καθώς και τους πιστούς για την τιμητική συμμετοχή τους στα ονομαστήριά του.
Προ της απολύσεως ετελέσθη επιμνημόσυνος δέησις υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων των προσφάτων καταστροφικών πυρκαγιών της Αττικής.
Φωτογραφίες