Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Βλυχού.

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε και φέτος ο Ιερός Ναός της Αγίας Κυριακής στο Βλυχό Λευκάδος. Το απόγευμα της Παρασκευής, 6 Ιουλίου 2018 και ώρα 8:00 μ.μ. εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου, πλαισιωμένου από κληρικούς των Αρχιερατικών Περιφερειών Νυδριού και Λευκάδος.
Από νωρίς οι ευλαβείς προσκυνητές προσέρχονταν πεζοί ή μεταφέρονταν με πλοιάρια από το Νυδρί για να προσκυνήσουν την εικόνα της Αγίας η οποία με θαυματουργό τρόπο φανερώθηκε στους κατοίκους της περιοχής πριν από 150 περίπου χρόνια. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο βίο και το μαρτυρικό θάνατο της εορταζομένης Αγίας. Πριν το «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους άρτους κι ευχήθηκε σε όλους τους προσκυνητές έτη πολλά, καρποφόρα κι ευλογημένα.