Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Σεβασμιώτατος Κερκύρας στον Άγιο Κωνσταντίνο Βόλου.

 
image2.jpg
Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νησων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου, στον Βόλο.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του Τιμίου Σταυρού στη ζωή μας. Για μερικούς ο Σταυρός αποτελεί σύμβολο ελπίδας και δύναμης και για άλλους μωρία.
Επιπλέον ο κ. Νεκτάριος ανέλυσε το Αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας, από την Προς Γαλάτας επιστολή του Αποστόλου Παύλου,  ο οποίος προβαίνει σε μια απολογία-ομολογία. Ο Απόστολος υπήρξε διδάσκαλος του Μωσαϊκού νόμου και  αναφέρει ότι ο Χριστιανός οφείλει να ακολουθεί τον Κύριο, ο Οποίος θυσιάστηκε για την σωτηρία των ανθρώπων επί του Σταυρού. Δεν σώζει τον άνθρωπο η προσκόλληση στην τήρηση των εντολών του νόμου, αλλά η πίστη στον Ιησού Χριστό. Ο Απόστολος Παύλος βίωσε την εμπειρία του επέκεινα, όπου είδε όλα αυτά τα τόσο θαυμαστά, έφθασε μέχρι εβδόμου ουρανού, που ανθρώπινο στόμα δεν μπορεί να τα εκφράσει. Οι πνευματικές εμπειρίες, επ’ουδενί τρόπο δεν μπορούν να διατυπωθούν. Ο Απόστολος Παύλος συνεχίζει λέγοντας ότι “εἰ γὰρ κατέλυσα ταῦτα πάλιν οἰκοδομῶ, παραβάτην ἐμαυτὸν συνίστημι”. Αν επιστρέψει στην αυστηρή τήρηση του Νόμου, τον οποίο πρωτύτερα είχε γκρεμίσει, τότε θα θεωρηθεί παραβάτης.
Έτσι και εμείς, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, αν αυτά που γκρεμίσαμε, με το βάπτισμά μας, τα έργα δηλαδή της αμαρτίας και του διαβόλου, τα ανοικοδομίσουμε, τότε έχουμε χάσει τη κοινωνία με τον Τριαδικό Θεό. Πολλοί άνθρωποι παρασυρμένοι από το εκκοσμικευμένο πνεύμα και την σύγχυση που επικρατεί στην εποχής μας, εναντιώνονται στον Θεό και το θέλημά Του.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τον επιχώριο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, εξέφρασε την μεγάλη του χαρά και συνάμα συγκίνηση που βρέθηκε, στον Άγιο Κωνσταντίνο, στον ναό που διηκόνησε επί σειρά ετών.
 
image1.jpg