Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Η Παγκόσμιος Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού στην Ι.Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Δελτίo Τύπου
Με σεμνότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε η Παγκόσμιος Υψωσις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.
Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό της εορτής στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Διαλογής.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Αναστασιάδης ο οποίος ανέπτυξε εμπεριστατωμένα το θέμα "Σταυρός και Αγιότητα". Προ του Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή τμήματος του Ιερού λειψάνου του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Γεωργίου του Νεαπολίτου, ενώ σε όλες τις λατρευτικές εκδηλώσεις παρέστη ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.
Την κυριώνυμο ημέρα, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017, του Όρθρου, της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της τελέτής Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Γαλήνης Ωραιοκάστρου.
Στον εμπνευσμένο του λόγο, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου και στο δρόμο ζωής και μετανοίας που δείχνει σε όλους μας έτσι ώστε να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας και να οδηγηθούμε στην αγκαλιά του Θεού. Στο τέλος δε, ευχαρίστησε όλους όσους κοπίασαν για τη χαρά της πανηγύρεως και ιδιαιτέρως τον πιστό λαό του Θεού για τη συμμετοχή του σε αυτήν, ενώ παρόντες στις ιερές ακολουθίες ήταν εκπρόσωποι του Δήμου Ωραιοκάστρου με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Αστέριο Γαβότση.  
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.