Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΒΕΛΟΥ.


DSC07058
Την Θ. Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του δεκαοκτάχρονου Γεωργίου Κουτσομίχου του Κων/νου τέλεσε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος χθες, Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016, στον κατάμεστο Ι. Ναό Αγίας Μαρίνης Βέλου.

Τον Σεβ. Μητροπολίτη μας πλαισίωσαν, ο Παν/τος Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Παναγιώτης Γιατράς, Εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Τρύφωνος Αμαλιάδος, ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Αναστάσιος Ξύδης Αρχιερ. Επίτροπος Φενεού, ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Κων/νος Κουτσούρης Αρχιερ. Επίτροπος Βέλου, ο Αιδεσ. π. Στυλιανός Πρεβεζιάνος Εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Δάρα της Ι. Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, ο Αιδεσ. π. Κων/νος Λαλιώτης και οι Διάκονοι του.
Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Παναγιώτης Γιατράς, ο οποίος αναφέρθηκε στην Θ. Λατρεία αλλά και στην παραβολή του Πλουσίου και του πτωχού Λαζάρου, δίδοντας μας παράλληλα τρόπους με τους οποίους οι Χριστιανοί πρέπει να ξεπερνούμε τον θάνατο.
Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας μίλησε στο Εκκλησίασμα, χρησιμοποιώντας Αγιογραφικά παραδείγματα, τονίζοντας ότι εμείς οι Χριστιανοί δεν είμαστε σαν τους υπόλοιπους, που δεν έχουν ελπίδα, αλλά με την Ανάσταση του Χριστού έχουμε την πεποίθηση ότι ακόμη και αν πεθάνουμε βιολογικά θα ζήσουμε αιώνια Πνευματικά.