Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΝΕΑ ΜΟΝΑΧΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΗΛΙΩΝ ΑΙΔΗΨΟΥ.


Το απόγευμα της Κυριακής 30 Οκτωβρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων Αιδηψού, όπου έγινε δεκτός με αισθήματα ιδιαίτερου σεβασμού από την γυναικεία Αδελφότητα της Ι. Μονής, υπό την Γερόντισσα Χρυσοστόμη, τους Ιερείς της περιφερείας, τον πνευματικό της Ι. Μονής ιερομ. Αντίπα Αγιορείτη, μοναχές από την Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ροβιών και μεγάλο πλήθος των πιστών της Αιδηψού και της ευρύτερης περιοχής της Βορείου Ευβοίας.

 Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά την διάρκεια του τελεσθέντος Εσπερινού, προ της Απολύσεως του οποίου, κατόπιν προτάσεως του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής τέλεσε, κατά την τάξη της Εκκλησίας, την ρασοφορία της έως τούδε δοκίμου Ελισσάβετ, δίδοντάς της το μοναχικό όνομα ΕΥΦΗΜΙΑ, ευχόμενος να έχει “Καλό Παράδεισο”.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του προς τη νέα μοναχή Ευφημία, της υπέδειξε ότι η καλογερική ζωή είναι οδός απροϋπόθετης κατά Χριστόν υπακοής, ταπεινώσεως και διαρκούς προσευχής μέσα στον χώρο της Μάνδρας, δηλαδή της Ιεράς Μονής.

Παράλληλα, απευθυνόμενος προς τους ευλαβεστάτους Ιερείς της Επαρχίας Ιστιαίας εξέφρασε δημοσίως τις ευχαριστίες του, για την ανελιππή λειτουργική εξυπηρέτηση της Ιεράς Μονής, ενώ απευθυνόμενος προς τους πιστούς, εξέθεσε το πολυσχιδές πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο των Ιερών Μονών, υπενθυμίζοντας ότι η αντίδοση της κοινωνίας προς τα Μοναστήρια δεν είναι η άκριτη επισκεψιμότητα, αλλά η ενίσχυσή τους σε έμψυχο δυναμικό.