Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ - ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟΝ ΟΣΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΝ ΡΩΣΣΟ.

Με αφορμή την πρόσκλησή του για συμμετοχή στους εορτασμούς της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, προσκληθείς από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, προσήλθε το Σάββατο 23 Ιουλίου 2016 το απόγευμα στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Νέο Προκόπιο, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Ειρηναίο Λαφτσή και τον Διάκ. Χριστόδουλο Καραθανάση.


Την Κυριακή 24 Ιουλίου το πρωί, στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου εψάλη ο Όρθρος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου και στη συνέχεια ετελέσθη το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του αγίου Αλεξανδρουπόλεως, συλλειτουργούντος και του αγίου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, του Πρωτοψάλτου του Ι. Προσκυνήματος κ. Θεοδοσίου Στεργιόπουλου, αλλά και της Βυζαντινής Χορωδίας της Θεολογικής Σχολής του Μπαλαμάντ Λιβάνου, του Πατριαρχείου Αντιοχείας και πολλών ευσεβών χριστιανών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ενώ πριν την Απόλυση, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος παρουσίασε και ευχαρίστησε τον άγιο Αλεξανδρουπόλεως για την παρουσία του, μαζί με τους τιμίους συνοδούς του, στην Ιερά μας Μητρόπολη, ενώ έκαμε και ιδιαίτερη αναφορά ευχαριστίας και στους φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Μπαλαμάντ, οι οποίοι έψαλλαν θαυμάσια στην πνευματική αυτή Σύναξη.

Οι Ιερές Ακολουθίες αναμεταδόθηκαν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (97,7 fm).