Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Κυριακή Σταυροπροσκυνήσεως στον Ι.Ν.Αγίου Δημητρίου Συκεών Θεσσαλονίκης.



Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 3 Απριλίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Συκεών .
Ο Σεβασμιώτατος, εμπνεόμενος από τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου, με  λόγο αγιοπατερικό και συγχρόνως δυναμικό και ενθουσιαστικό, πρόβαλε, ενώπιον του πολυπληθούς εκκλησιάσματος, τα ιερά μηνύματα του Σταυρού και μίλησε για τη διακονία, τη μετάνοια και τη θυσία. «Θα έρθει η Ανάσταση, είπε με απόλυτη βεβαιότητα, ο Σεβασμιώτατος, αλλά μόνον όταν αποφασίσουμε να σταυρώσουμε τον εαυτό μας από αγάπη για τους άλλους».

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος  καλωσόρισε τους εκπαιδευτικούς και τους  μαθητές που παρακολούθησαν τις εργασίες του 5ου Διεθνούς Μαθητικού Συνεδρίου, το οποίο οργανώθηκε-και στέφθηκε από επιτυχία- από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη και το Ζωγράφειο Λύκειο της Κωνσταντινούπολης.
Στην αντιφώνησή του ο κ. Γ. Δεμιρτζόγλου διευθυντής του Ζωγράφειου Λυκείου Κωνσταντινούπολης, αφού  ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο για τη γενναιόδωρη φιλοξενία του, είπε συγκινημένος ότι το πατρικό και αδελφικό κλίμα της Μητρόπολης δημιουργεί ανάπαυση ψυχική και ισχυροποιεί τους δεσμούς της Μητρός Εκκλησίας με τη Μητρόπολη Νεαπόλεως .
Παρόντες ήταν η κ. Άσπα Χασιώτη, Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, ο κ. Σταύρος Γιωλτζόγλου Αναπληρωτής Συντονιστής Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Κ. Γκιουλέκας, Βουλευτής, ο κ. Γ. Καρατάσιος, πρώην Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας και άλλοι διάκονοι των Γραμμάτων και της Παιδείας.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε δεξίωση στην Κατακόμβη του Ναού ,ενώ η χορευτική ομάδα της Νεανικής Εστίας παρουσίασε με ξεχωριστή λεβεντιά και χάρη  παραδοσιακούς χορούς από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία.
Εκ του Γραφείου Τύπου.