Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Παιδιά προσχολικής ηλικίας προσεγγίζουν τη Μ. Εβδομάδα!


00Για 25η χρονιά ο Παιδικός Σταθμός
και το Νηπιαγωγείο
της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς
προσφέρουν πρωτότυπες
ευκαιρίες στα παιδιά να βιώσουν
τον ερχομό των Αγίων Παθών
και της Ανάστασης!


Για 25η χρονιά ο Παιδικός Σταθμός και το Νηπιαγωγείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς προσφέρουν πρωτότυπες ευκαιρίες στα παιδιά να βιώσουν τον ερχομό των Αγίων Παθών και της Ανάστασης!


«ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ...»
Την παραμονή της γιορτής τού Λαζάρου στο σχολείο μας αναβιώνουμε με διάφορες 
δραστηριότητες έθιμα που σχετίζονται με την Ανάσταση του φίλου του Χριστού. 
Τα παιδιά γυρίζουν στις τάξεις του σχολείου και τραγουδούν τα παραδοσιακά κάλαντα -«Λαζαρικά» (Πούσαι Λάζαρε πού είναι η φωνή σου...)- για να διηγηθούν την ιστορία του αναστημένου Λαζάρου. 
Επίσης ζυμώνουν ειδικά κουλούρια τα «Λαζαράκια» και στολίζουν κουτάλες με λουλούδια και κορδέλες, απαγγέλουν το ποίημα των Βαΐων (Βάγια, βάγια των 
βαγιών τρώνε ψάρι και κολιό...) και ψέλνουν το "μοιρολόι" της Μεγάλης Παρασκευής (Σήμερα μαύρος ουρανό, σήμερα μαύρη μέρα...).
567
ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΥΓΑ...
Με μεγάλη ανυπομονησία κάθε Μεγάλη Εβδομάδα τα παιδιά περιμένουν τη στιγμή που θα ζωντανέψουν το έθιμο και θα βάψουν στο Σχολείο κόκκινα αυγά! Με επιδεξιότητα και χωρίς να λερωθούν, βάφουν πολλά αυγά τα οποία στη συνέχεια τα παίρνουν στο σπίτι τους μεταφέροντάς τα με το πολύχρωμο καλαθάκι που έχουν φτιάξει στο πλαίσιο του μαθήματος της χειροτεχνίας!
12
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ...
Ξεχωριστή χαρά για τα παιδιά είναι η προσμονή της Ανάστασης του Χριστού! Η ατμόσφαιρα στον Παιδικό Σταθμό και στο Νηπιαγωγείο βοηθάει στη γλυκιά αυτή προσμονή με ποικιλία δραστηριοτήτων οι οποίες έρχονται να μεταφέρουν το μήνυμα της χριστιανοσύνης στις ψυχές των μικρών παιδιών. Τα Πάθη και η Ανάσταση του Χριστού ζωντανεύουν τόσο με τις συζητήσεις όσο και με την εξερεύνηση μέσω της ζωγραφικής και της χειροτεχνίας. Έτσι τα παιδιά παίρνουν μαζί τους για το Πάσχα πρωτότυπες κατασκευές που η φαντασία τους δημιούργησε: Πασχαλινή λαμπάδα, καλαθάκι με τα αυγά, κάρτα με ευχές κ.ά. 
34