Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Τα Ελευθέρια της Καστοριάς του 1083 στον Άγιο Γεώργιο Πολιτείας (ΦΩΤΟ).


Στο Βυζαντινό Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου Πολιτείας Καστοριάς λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012, ημέρα της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.
Τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου βρήκε λειτουργούντα ο Γεώργιος ο Παλαιολόγος όταν απελευθέρωσε την πόλη της Καστοριάς από τους Νορμανδούς στις 3 Νοεμβρίου 1083 και ο οποίος χρημάτισε και Μητροπολιτικός Ναός, σύμφωνα με τους ιστορικούς, αφού σώζεται και το σύνθρονο εντός του Ιερού Βήματος.

Παρόντες στη Θεία Λειτουργία..
ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δημήτριος Σαββόπουλος, ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι αλλά και πλήθος πιστών που συμμετείχαν στη Θεία Λατρεία στον ιστορικό αυτό Ναό της Καστοριάς.
Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στον Άγιο Γεώργιο, στη μακραίωνη ιστορία του τόπου μας αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία μας.
"Οι Έλληνες δεν είμαστε ούτε ρατσιστές ούτε ξενόφοβοι. Αντιθέτως σεβόμαστε το υγιέστερο όλων πολίτευμα, το Δημοκρατικό και βλέπουμε στον κάθε άνθρωπο το πρόσωπο του Χριστού μας", σημείωσε ο Επίσκοπός μας.
Επίσης, αναφέρθηκε και στις εκδηλώσεις της Ιεράς μας Μητροπόλεως επί τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μηνά του θαυματουργού και πολιούχου της Καστοριάς αλλά και επί τη συμπληρώσει 100 ετών από την απελευθέρωση της Μακεδονίας και της πόλης μας, από τον τουρκικό ζυγό.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Δοξολογία εις ανάμνηση εκείνης της ημέρας που επανακαταλήφθηκε η πόλη από τους Νορμανδούς.