Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Ησυχαστήριο Κυρίλλου και Μεθοδίου, Ασκού καθώς και χειροτονίες στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκεύης Λαγκαδά.

Το απόγευμα του Σάββατου, 17 Νοεμβρίου ε. έ και ώρα 17:00 ετελέσθη Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Ησυχαστήριο Κυρίλλου και Μεθοδίου παρουσίᾳ του κλήρου και του λαού και εν συνεχείᾳ πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνηςκ.κ. Ιωάννη στο καθολικό του Ιερού Ησυχαστηρίου η κουρά του Μοναχού Αμβροσίου κατά κόσμον (Δημητρίου Ζάπρη).

Μετά το τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στην ομιλία του απευθυνόμενος προς τον νέο μοναχό τον καλωσόρισε στην κοινωνία των ανθρώπων εκείνων που αφιέρωσαν τον εαυτό τους και τη ζωή τους στον Κύριο και ακολούθησαν την οδό εκείνη η οποία οδηγεί στη βασιλεία του Θεού.

Στη συνέχεια της ομιλίας του τόνισε το πόσο μεγάλη είναι αυτή η στιγμή και ότι το μεγαλείο της έγκειται εις το ότι ο άνθρωπος επιλέγει να ακολουθήσει εκουσίως την οδό Κυρίου που είναι βίος απερίσπαστος υπογραμμίζοντας ταυτοχρόνως ότι για να είναι ο βίος απερίσπαστος θα πρέπει να είναι ελεύθερος και για να είναι ελεύθερος θα πρέπει να μην έχει μέσα του το φρόνημα του μάταιου τούτου κόσμου αλλά συνέχεια να σκέφτεσαι τι λέει ο Θεός.

Ο άνθρωπος, αν σήμερα αποτυγχάνει, είναι γιατί αντί να ακούσει τον Θεό ακούει τον διάβολο ο οποίος θέλει την απώλειά του και σήμερα, αν η ανθρωπότητα περνάει την κρίση που περνάει, είναι γιατί άφησε τον Θεό και άκουσε την φωνή του πειρασμού ο οποίος έρχεται μέσα από τα πάθη και από τις αδυναμίες, μέσα από τις συνήθειες της παρούσης ζωής και κυρίως για τους μοναχούς μέσα από τον πόλεμο των λογισμών.

Τέλος, κλείνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος συμβούλεψε τον νέο μοναχό να βλέπει το πρόσωπο του Κυρίου, να ατενίζει το φωτεινό Του παράδειγμα, να βλέπει τις μορφές των Αγίων, διότι η ζωή των Αγίων εγγυάται περί της επιτυχίας και περί της επιτυχούς εκβάσεως και των δικών του αγώνων. Να φροντίζει, επίσης, να έχει πάντοτε έτοιμη την καρδιά του για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση βρίσκεται κοντά του.

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου ε.έ., ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνηςκ.κ. Ιωάννης προέβη στην εις Πρεσβύτερον χειροτονία του π. Κωνσταντίνου Σαββίδη και την εις Διάκονον χειροτονία του Μοναχού Αμβοσίου, αδελφού του Ιερού Ησυχαστηρίου Κυρίλλου και Μεθοδίου-Ασκού.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε τα μηνύματα της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής του άφρονος πλουσίου και απηύθυνε λόγους πατρικούς προς τους νεοχειροτονημένους, προτρέποντάς τους να υπηρετούν με ζήλο το έργο Ιησού Χριστού, το οποίο είναι έργο σωτηρίας των ψυχών και μένει εις τον αιώνα γιατί, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, είναι έργο αληθινό και μέσα από αυτό ο άνθρωπος γίνεται κοινωνός και μεθέκτης της δωρεάς της ακτίστου χάριτος του Θεού.