Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Πρεβέζης (ΦΩΤΟ)

0-prev 
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Φωτο: Πρέβεζα, Γιώργος Φερδής

Με μεγαλοπρέπεια έγινε πριν από λίγο η τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, στον Ιερό Μητροπολίτικό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Πρεβέζης.
Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της τελετής ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, ανέγνωσε την σχετική εγκύκλιο της εκλογής του Μητροπολίτη Πρεβέζης καθώς και το Προεδρικό Διάταγμα.
Επίσης ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων ως Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μετέφερε εγκάρδιο χαιρετισμό του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.
Τον Μητροπολίτη Πρεβέζης προσφώνησε και ο Τοποτηρητής Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Ιγνάτιος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: "Ως παλαιός και στενός γείτονας της Επαρχίας Σας, θέλω να σας ενημερώσω ότι η Μητροπολη αυτή έχει υπέροχα μοναστηρία και σεμνούς και ευλαβείς Ιερείς, ευγενείς και δραστήριους άρχοντες και έναν υπέροχο και παραδοσιακό λαό".


"Εύχομαι με την απλότητα που σας διακρίνει να αγκαλιάσετε όλους! Το γεφύρι της Άρτας ενώνει τις δύο Μητροπόλεις μας, εύχομαι ο Θεός να σας χαρίσει ποιμαντορική διακονία πολύχρονη και πολύκαρπη", πρόσθεσε ο κ. Ιγνάτιος.
Ο νέος Μητροπολίτης Πρεβέζης φανερά συγκινημένος, στον ενθρονιστήριο λόγο του τόνισε: "Βρίσκομαι εδώ αυτή τη στιγμή, σε ένα μοναδικό σημείο της προσωπικής μου ιστορίας, όχι για να διορθώσω τους άλλους. Ο Θεός οδήγησε τα βήματά μου εδώ και νιώθω βαθιά συντετριμμένος που εισέρχομαι στο ιερό της θεοσώστου αυτής επαρχίας" ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον ενθρονιστήριο λόγο του ο κ. Χρυσόστομος.
"Βρίσκομαι για να συνεχίσω το υψηλό βίωμα της εν Χριστώ Ιησού σωτηρίας όχι ως πάροικος ή παρεπίδημος, αλλά ως διάκονος του λαού αυτού του τόπου, η ζωη και οι αγώνες του οποίοι γίνονται και δικοί μου", πρόσθεσε ο κ. Χρυσόστομος.
Αφού ευχαρίστησε τους Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος για την "μέγιστη τιμή που έδειξαν στο πρόσωπό του", υπογράμμισε πως η επιτυχία στο έργο του θα καταστεί δυνατή "μόνο με την απόλυτη αφοσίωση στις εντολές και τα κελεύσματα του Οικουμενικού Θρόνου και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος".
"Ο αγώνας της Εκκλησίας", πρόσθεσε, "ανέκαθεν υπήρξε η τήρηση της ενότητος".
Ο νέος Μητροπολίτης διευκρίνισε πως δεν προτίθεται να εκθέσει αναλυτικά προγράμματα και εξαγγελίες.
"Θα προτιμήσω αντί λόγων τη σιγή, με την οποία θα συντελείται το έργο της διακονίας μου και του οποίου μάρτυρες και κριτές θα κληθείτε σεις και ο δικαιοκρίτης Θεός" σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε: "Με αφοσίωση και φροντίδα θα αναλωθώ στη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ της Μητροπόλεως και του Ποιμνίου", συμπληρώνοντας πως σε αυτή την προσπάθεια θα έχει γνώμονα "την στέρεα προσκόλληση στη λειτουργική και θεσμική παράδοση της Εκκλησίας".
"Αισθάνομαι υπερήφανος", είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, "για το έμψυχο υλικό της Ι. Μητροπόλεως, τους κληρικούς και τους μοναχούς της... Σεις οι μοναχοί και οι μονάζουσες είσθε από της σήμερον η δόξα μου και το καύχημά μου". Εξέφρασε την ιδιαίτερη εκτίμηση για τον "εκλεκτό κλήρο της Ι. Μητροπόλεως, τους Πρεσβυτέρους και τους Διακόνους, όλους τους πολύτιμους συνεργάτες στο πολυσχιδές έργο της Μητροπόλεως, και μάλιστα σε καιρούς δύσκολους". Έκανε ιδιαίτερη μνεία στη νεολαία του τόπου που "μας έχουν περισσότερη ανάγκη, των οποίων η ζωή εξελίσσεται σε διαρκή πάλη".
Τέλος απευθυνόμενος στο λαό της Πρέβεζας ο κ. Χρύσοστομος τους κάλεσε σε συμπόρευση για να βιώσουν μία Εκκλησία "ελεύθερη και ελευθερώτρια, ταπεινή και μαθητεύουσα, εργαζόμενη χωρίς προχειρότητες και κομπασμούς, θαρραλέα που κοιτά και αντιμετωπίζει τα προβλήματα κατά πρόσωπο, ουσιαστική, ποτέ τυπολατρική, αληθινή, αξιοκρατική, διαφανή, γεμάτη στοργή και αγάπη".
Σημείωση: Απαγορεύεται η οποιαδήποτε αντιγραφή, και παραποίηση της είδησης χωρίς έγγραφη άδεια της Romfea.gr.
0-prev1
0-prev2
0-prev3
9491
0-prev4
0-prev5
0-prev6
0-prev7