Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Κάλεσμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμωνα σε προσευχή με αγρυπνίες σε όλη την Μητρόπολη.

Σε προσευχή, που είναι το κατεξοχήν όπλο του χριστιανού, καλεί ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων κλήρο και λαό την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου με την τέλεση ιερών αγρυπνίων σε όλη τη μητροπολιτική περιφέρεια. Μἀλιστα ο σεβασμιώτατος εξἐδωσε σχετική εγκὐκλιο η οποία δημοσιεύεται παρακάτω:

Τέκνα εν Κυρίῳ αγαπητά,

Η πατρίδα μας το τελευταίο διάστημα δοκιμάζεται ποικιλοτρόπως κάτω από το βάρος της τόσο πολυσυζητημένης κρίσης. Όλοι μας, τόσο σε προσωπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, υφιστάμεθα τις δυσάρεστες συνέπειες της δύσκολης συγκυρίας που ταλανίζει τη χώρα μας. Οικογένειες λυγίζουν κάτω από τα διογκωμένα οικονομικά βάρη, οι νέοι απελπίζονται για το αβέβαιο μέλλον τους, όσοι αγαπούν την Ελλάδα προβληματίζονται για τη δυσοίωνη πορεία που ξεκίνησε, πολλοί βυθίστηκαν στις καταθλιπτικές εκτιμήσεις και απέλπιδες ειδήσεις που μεταδίδουν καθημερινά τα μέσα επικοινωνίας.

Μέσα σ’ όλη αυτή την δύσκολη κατάσταση η Εκκλησία έρχεται να θυμίσει στο ποίμνιο της ένα μοναδικό φάρμακο που μόνο αυτή κατέχει, την προσευχή. Πέρα από έμπρακτες προσπάθειες για τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας που κατά καιρούς κατέβαλε και καταβάλλει, η Εκκλησία στήριζε πάντοτε και στηρίζει την ελπίδα «όχι στον τρέχοντα, ούτε στο θέλοντα αλλά στον ενεργούντα Θεό».

Γι’ αυτό η τοπική μας Εκκλησία αποφάσισε να καλέσει το ευσεβές πλήρωμα της σε προσευχή τελώντας την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, εν όψει της παλαιάς εορτής της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου, αγρυπνίες σ’ όλες τις πόλεις και τις έδρες της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας. Η πατρίδα μας ανέκαθεν στήριζε όλη της την ελπίδα στην προστασία και σκέπη της Παναγίας, γι’ αυτο και η εορτή της Αγίας Σκέπης που τα τελευταία χρόνια μεταφέρθηκε από την 1η στην 28η Οκτωβρίου για να συνεορτάζεται με την εθνική εορτή, είναι η καλύτερη ευκαιρία να αναθέσουμε τα προβλήματά μας στη δική της μητρική βοήθεια και αντίληψη.

Σας καλώ λοιπόν και προτρέπω πατρικά όλους να προσέλθετε σε μία από τις αγρυπνίες που θα τελεσθούν κατά τόπους στους Ιερούς Ναούς

· Αγίου Αντωνίου Βεροίας

· Αγίου Μηνά Ναούσης

· Κοιμήσεως Θεοτόκου Αλεξανδρείας

· Κοιμήσεως Θεοτόκου Χαλάστρας

· Γεννήσεως Θεοτόκου Πλατέος

· Αγίας Παρασκευής Βεργίνης

· Αγίας Παρασκευής Μελίκης

· Αγίου Γεωργίου Μακροχωρίου

· και Αγίας Ειρήνης Ειρηνουπόλεως

την Παρασκευή από 9:00μ.μ. έως 1π.μ. για να ενώσουμε τις προσευχές μας παρακαλώντας την Γοργοϋπήκοο Παναγία μας να σκεπάσει την πατρίδα μας και να βοηθήσει να ξεπεραστεί η δύσκολη κατάσταση.

Μετά πατρικών ευχών και αγάπης

Ο Μητροπολίτης, ο Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων