Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Πανηγυρικά εορτάστηκε η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Αργολίδα.


Πανηγυρικά εορτάστηκε η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Αργολίδα.Από νωρίς το πρωί σε όλες τις εκκλησιές της πόλης του Ναυπλίου και του Αργους οι πιστοί πηγαίνουν για να προσκυνήσουν τον Σταυρού του Κυρίου μας και να πάρουν ως ευλογία από το χέρι του Ιερέως το Βασιλικό,το αρωματικό αυτό φυτό που συμβολίζει την εύρεση του τιμίου ξύλου από την Αγία Ελένη στα Ιεροσόλυμα.
Οι φωτογραφίες είναι από τον ιερό ναό Αγίας Τριάδος Ναυπλίου , όπου ο ακούραστος για πολλά χρόνια ο Ιερέας πατέρας Ιωάννης Παπαϊωάννου τελεί την ακολουθία της Υψώσεως του Σταυρού.

Ο Σταυρός του Κυρίου είχε 4,50 μέτρα ύψος και 2,40 μέτρα πλάτος. Κι ο Παυλίνος στην ενδέκατη επιστολή του αναφέρει ότι ενώ ο Σταυρός, από την ημέρα της εύρεσης του, τεμαχιζόταν (σε απειροελάχιστα κομματάκια) και δινότανε στους πιστούς για ευλογία, αυτός παρέμεινε ακέραιος και δεν μειωνόταν καθόλου. Επίσης, όσον άφορα τα καρφιά του Κυρίου, καθώς αναφέρει η παράδοση, ξεχώρισαν από τα καρφιά των ληστών διότι δεν είχαν σκουριάσει από το πέρασμα των χρόνων, φαινόντουσαν σαν καινούργια, ενώ των ληστών ήταν σκου­ριασμένα.
Για ποιο λόγο, όταν γίνεται Αγιασμός, με τον Σταυρό φέρουμε και βασιλικό; Διότι από τον τόπο του Αγίου Γολγοθά, στο σημείο όπου βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός, φύτρωνε πάντοτε βασιλικός. Κι ενώ οι Έλληνες ξερίζωναν αυτόν γιατί εκεί επάνω είχαν κτίσει ναό της Αφροδίτης, ο βασιλικός πάλι βλάσταινε.


Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Ευάγγελο Μπουγιώτη.