Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Θυρανοίξια Αγίου Ραφαήλ Ψυχικού Λάρισας.



Με μεγάλη λαμπρότητα και πρωτοφανή κοσμοσυρροή τελέσθηκαν την Τρίτη 27-9-2011 το απόγευμα τα θυραναίξια του περικαλλούς Ιερού Ναού του Αγίου Ραφαήλ στο Ψυχικό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, ο οποίος τίμησε και επαίνεσε ιδιαίτερα τον εντιμότατο κ. Ευάγγελο Γκέκα, άριστο επιστήμονα και πολιτικό μηχανικό, ο οποίος εκ της αγαθής του διαθέσεως έχτισε και ανήγειρε τον Ιερό Ναό και ευλαβώς τον προσέφερε στην Ενορία του Ψυχικού.






















ΧΡΟΝΙΚΟ
ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ


Εν Λαρίση τη 27η Σεπτεμβρίου 2011

«Ως θείους προστάτας και πρέσβεις προς Κύριον» έχουν οι πιστοί Χριστιανοί της ενορίας του Ψυχικού τους τρεις Νεοφανείς Μάρτυρες που τελειώθηκαν μαρτυρικά στο νησί της Λέσβου, τον ’γιο Ιερομάρτυρα Ραφαήλ, τον εκ της Ιθάκης καταγόμενον, τον ’γιο Ιεροδιάκονο Νικόλαο, τον Θεσσαλονικέα και την Αγία ένδοξο Παρθενομάρτυρα Ειρήνη, που αποκαλύφθηκαν Θεαρχίω νεύματι και θαυματουργούν ασταμάτητα στις μέρες μας, ενισχύοντας πνευματικά και θεραπεύοντας τους πιστούς Χριστιανούς.
Έτσι και εδώ η Χάρη τους επεσκίασε το ευλογημένο χωριό του Ψυχικού και ο Εντιμότατος κ. Ευάγγελος Γκέκας, καταγόμενος εκ της κώμης του Ψυχικού, ικανός επιστήμων και επιτυχημένος Πολιτικός Μηχανικός μαζί με πολλά ακόμη πνευματικά τέκνα της αγίας Ενορίας του Ψυχικού οραματίσθηκαν και με πολλούς αγώνες και ανύστακτο ενδιαφέρον κατάφεραν Χάριτι Θεού και δια των πρεσβειών των Αγίων ενδόξων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης να ανεγείρουν τον περικαλλέστατο Ιερό Ναό τους.
Σε μια θαυμάσια πευκόφυτη περιοχή όπου η παράδοση αναφέρει πως υπήρχε στο παρελθόν Ιερός Ναός και τόπος αγιάσματος και ύστερα από παραχώρηση του οικοπέδου από το κοινοτικό Συμβούλιο Ψυχικού, επί προεδρίας κ. Κωνσταντίνου Γκαμπλιά στις 2 Νοεμβρίου 1992, θεμελιώθηκε ο Ιερός Ναός των αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στις 3 Ιουλίου του 1993 σε μια σεμνή τελετή, προεξάρχοντος του Εφημερίου του χωριού, Αιδεσιμωτάτου Πρεσβυτέρου π. Βασιλείου Τσουμάνη, του και Πρωθιερέως, εκδοθείσης ήδη της Αδείας Ανεγέρσεως από τη Ναοδομία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατά την 1η Ιουλίου του 1993.
Χρόνο με το χρόνο, προχωρούσαν τα έργα στον Ιερό Ναό και από το 2005 ο Ιερός Ναός Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Ψυχικού εξοπλιζόταν με τα απαραίτητα λειτουργικά μέσα, ώστε να είναι εντελώς έτοιμος για να καλύψει τις λειτουργικές και τις πνευματικές ανάγκες των πιστών.
Μνημονεύουμε δε σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου 2011, ημέρα κατά την οποία ο Σεπτός Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος τέλεσε την Ιερά Ακολουθία των Θυρανοιξίων του Ιερού Ναού, όλους όσους εμόχθησαν, εκοπίασαν και προσέφεραν από το υστέρημά τους για την ανέγερση του Ιερού τούτου Παρεκκλησίου και ων τα ονόματα Κύριος γινώσκει.
Ιδιαιτέρως μνημονεύουμε και επαινούμε τον ζήλο, την εργατικότητα, την έμπνευση και τον οραματισμό του ευλαβεστάτου Πολιτικού Μηχανικού κ. Ευαγγέλου Γκέκα και της εριτίμου συζύγου του, που έκτισαν και μετά ιερού ενθουσιασμού ανήγειραν τον περικαλλή τούτον Ιερόν Ναόν και τον αφιέρωσαν, τον παρεχώρησαν δηλονότι στην ευλογημένη Ενορία του Ψυχικού, για να αποτελεί το ιερό τούτο σέμνωμα, πηγή πνευματικού ανεφοδιασμού για τους πιστούς Χριστιανούς της περιοχής, τόπο προσευχής και λατρείας του Αγίου Θεού και πνευματικό συγχρόνως καταφύγιο των πονεμένων και των διψασμένων Χριστιανών που θα παρηγορεί και θα τους ενισχύει η Χάρις των Αγίων ενδόξων Νεοφανών και Θαυματουργών Μαρτύρων, Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.