Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Πανηγυρίζει ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Βόλου.


Πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Βόλου, επί τη μνήμη του, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, πολιούχου και προστάτου της πόλεως, το διήμερο 5-6 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων την Κυριακή 5/12, στις
6.30 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζιχνών & Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου, ο οποίος θα κηρύξει και τον Θείο λόγο. Τον κ. Ιερόθεο θα πλαισιώσουν οι Σεβ. Μητροπολίτες Σάμου & Ικαρίας κ. Ευσέβιος, Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος και Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Το πρωί της Αγιωνύμου Ημέρας θα τελεστεί Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ. Ευσεβίου, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, Ζιχνών & Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου, Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου και Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνατίου.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή του ιερού κλήρου, του λαού και των αρχών της πόλης, θα ξεκινήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου, με κατεύθυνση την παραλία της πόλης, όπου θα τελεστεί αρτοκλασία και ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος θα απευθύνει εόρτιο χαιρετισμό.

Το απόγευμα στις 6 θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας και η Ιερά Παράκληση του Αγίου Νικολάου, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.