Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Αγία Βαρβάρα (μετόχι Αγίου Ιεροθέου)

Η Ιερά Μονή Αγίας Βαρβάρας Μεγάρων είναι μετόχι της Ι. Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Κυπαρισσιωτίσσης – Αγίου Ιεροθέου Μεγάρων. Βρίσκεται 3 χλμ. βόρεια της πόλης μέσα στον πανέμορφο ελαιώνα των Μεγάρων. Ιδρύθηκε το 1969 στο μικρό βυζαντινό εξωκλήσι της Αγίας Βαρβάρας (13ου – 14ου αι.) . Σήμερα υπάρχουν στη μονή, εκτός από το εκκλησάκι της αγίας Βαρβάρας, τα κελιά των μοναχών, το αρχονταρίκι, η τράπεζα και ένας μεγαλύτερος ναός αφιερωμένος στον άγιο Νεκτάριο. Οι ιερές ακολουθίες σε συνδυασμό με το μοναστηριακό πνεύμα, τη φιλοξενία, την αγάπη των μοναχών και το όμορφο φυσικό περιβάλλον εντός και εκτός της μονής προδιαθέτουν τους πιστούς που προσέρχονται εκεί, σε κατάνυξη, προσευχή, πνευματική ανάταση και ψυχική αγαλλίαση. Έτσι η μονή αποτελεί πόλο έλξης για τους Μεγαρίτες αλλά και πιστούς από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Στη μονή ιερουργεί ο π. Δαμασκηνός Λαγός (τηλ. 22960-24817) και προϊσταμένη είναι η αδελφή Καλλινίκη. Τηλ. Μονής 22960-27250.

από : http://blogs.sch.gr/ 3o Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων