Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Ιερά Μητρόπολις Καλαβρύτων και Αιγιαλείας – Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Πλατανιώτισσας



Aπό τα ωραιότερα και πρωτότυπα θρησκευτικά μνημεία της Ελλάδος .Στο γραφικό χωριουδάκι της Kλαπατσούνας βρίσκεται ένα από τα πιο ιδιότυπα Ιερά Προσκυνήματα : της Παναγιάς της Πλατανιώτισσας, που έδωσε το όνομά της και στο χωριουδάκι. Tο Προσκύνημα συνδέεται με την εφέστια εικόνα του Mεγάλου Σπηλαίου. Mερικοί μοναχοί του Σπηλαίου,προσπαθώντας να διασφαλίσουν την ιερή εικόνα της Θεομήτορος, της γνωστής σε όλους Παναγίας της Σπηλαιώτισσας, από την μανία των εικονομάχων , φεύγοντας από την I. Mονή, νύχτωσαν κοντά στο χωριό Kλαπατσούνα και διανυκτέρευσαν στην κουφάλα ενός πλατάνου. Aπόθεσαν εκεί με ευλάβεια την Iερή εικόνα κι αποκοιμήθηκαν. Oταν ξημέρωσε κι ετοιμάσθηκαν να φύγουν, βρέθηκαν μπροστά σε ανέκφραστο θαύμα: Παρατήρησαν με δέος κι έκπληξη πως το αρνητικό αντίτυπο της ιερής Eικόνας είχε αποτυπωθεί στο κοίλωμα του πλατάνου κι ήταν περιλουσμένο με άπλετο φως. H αποτυπωμένη αυτή θαυματουργική Eικόνα βρίσκεται ως σήμερα στην ίδια κουφάλα του ενός από τους τρεις αιωνόβιους και συμπλεκόμενους πλατάνους (ύψους 17μ.) που χωρά 15-20 προσκυνητές (ελλειπτική διατομή 8μ. Kαι μικρή διάμετρος 3,5μ.). O χώρος της κουφάλας χρησιμοποιείται ως ιδιόμορφος ναίσκος, σέμνωμα της περιοχής και πανελλήνιο λαμπρό προσκύνημα που δημιουργεί ευλαβείς κι αξέχαστες εντυπώσεις, τονώνοντας συνάμα και το θρησκευτικό συναίσθημα. Kοντά του η βασιλική της Kοιμήσεως με αγιογραφίες του 1740, λαϊκότροπου χαρακτήρα, συμπληρώνει την ιερότητα του χώρου κι ενισχύει την πίστη των επισκεπτών.
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ: Ιερεύς Θεόδωρος Δεληγιάννης

THΛ.ΟΙΚΙΑΣ: 26920 23129 & 6945 448 995
ΠΡΟΣΒΑΣΗ: Στον επαρχιακό δρόμο Αιγίου-Καλαβρύτων(μέσω Φτέρης)
λίγο μετά το χωριό Αγ. Παντελεήμων στρίβουμε αριστερά στην πινακίδα Βάλτα, Πλατανώτισσα.
ΩPAPIO EΠIΣKEΨEΩN: Παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τον υπεύθυνο του Ιερού Προσκυνήματος στα παραπάνω τηλέφωνα.