Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως & Σαμοθράκης - Το Τίμιο Ξύλο Ι. Ν. Αγίας Κυριακής στην Αλεξανδρούπολη


Την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010 το απόγευμα στις 6.30, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής έγινε η επίσημη υποδοχή του Τιμίου Σταυρού με τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου από την Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά, τον οποίο μετέφερε στην πόλη μας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων.

Το Τίμιο Ξύλο υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος, ο ιερός Κλήρος και πλήθος ευσεβών χριστιανών, που είχαν κατακλύσει από νωρίς τον Ιερό Ναό και τον προαύλιο χώρο του. Κατά την υποδοχή αναπέμφθηκε δέηση από τους δύο Μητροπολίτες και ακολούθησε η Γ΄ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας ο οποίος στο τέλος κήρυξε το Θείο Λόγο.

Το Τίμιο Ξύλο παρέμεινε στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής μέχρι την Τρίτη 9 Μαρτίου 2010 το μεσημέρι οπότε και επέστρεψε στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά. Κατά την διάρκεια της παραμονής του Ιερού Κειμηλίου της Ορθοδοξίας στην πόλη μας τελούνταν καθημερινά διάφορες ακολουθίες στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής, ενώ πιστοί από πολλά μέρη του Έβρου και της Θράκης από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ συνέρρεαν στον Ιερό Ναό για να το προσκυνήσουν και να πάρουν δύναμη από το χαριτόβρυτο και ζωοποιό Τίμιο Ξύλο επάνω στο οποίο πέθανε ο Χριστός μας.