Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Κορωνείας Παντελεήμων: "Όσοι ενοχλούνται από την προσκύνηση των λειψάνων, τους απαντάμε "Σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν".


του Μάρκου Παπαγεωργίου

 Χρησιμοποιώντας την φράση την οποία απηύθυνε ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός, στον διώκτη των Χριστιανών Σαύλο -μετέπειτα Απόστολο των Εθνών Παύλο-  "Τι με διώκεις; Σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν", ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας Παντελεήμων, έστειλε από το Ιερό Προσκύνημα Αγίας Βαρβάρας Ομ. Δήμου, ηχηρή απάντηση σε όλους όσους επικρίνουν την έλευση και προσκύνηση των ιερών λειψάνων της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας.
 Ο Σεβασμιώτατος, ιερουργών σήμερα στον Ι. Προσκυνηματικό Ναό Αγίας Βαρβάρας, έστειλε μήνυμα στους αμφισβητίες της χάριτος των ιερών λειψάνων και των θαυμάτων που επιτελούν. Τόνισε χαρακτηριστικά πως: "Είναι καταδικαστέος κάθε μορφής φανατισμός, πολλώ δε μάλλον ο θρησκευτικός", ενώ αναφέρθηκε  στη φράση του Αποστόλου Παύλου: "Αληθεύετε εν αγάπη". Στη συνέχεια έθεσε κατηγορηματικά την άποψη ότι  "η προσκύνηση των ιερών λειψάνων δεν είναι ένα είδος ειδωλολατρίας. Και αυτό διότι, στον άγιο άνθρωπο κατοίκησε η χάρις του Αγίου Πνεύματος και του αγίασε την ψυχή και το σώμα. Συνεπώς δεν λατρεύουμε τα λείψανα αυτά καθ' αυτά, αλλά το Άγιον Πνεύμα που χαλυβδώνει και τα καθιστά θαυματουργά και χαριτόβρυτα. Όσοι ενοχλούνται από την προσκύνηση των λειψάνων, τους απαντάμε "Σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν". Όσοι χτυπούν τα καρφιά, οι ίδιοι θα πληγωθούν"
Ο κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε επίσης τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο για την ευλογία να ιερουργήσει, καθώς και τον ιερατικό προϊστάμενο του Προσκυνήματος Αρχιμ. Δαμασκηνό Δαμιανάκη.
 
Πλήθος εκατοντάδων πιστών παρευρέθηκε και σήμερα στο Ναό, για να προσκυνήσει τα ιερά λείψανα της Αγίας Βαρβάρας και να εναποθέσει σε αυτά την πίστη του και να βρουν παρηγοριά και δρόσο, στην κάμινο των δυσχερειών .