Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Πλήθος πιστών στον Άγ. Γεώργιο Ακαδημίας Πλάτωνος (ΦΩΤΟ).

του Σπύρου Παπαγεωργίου
Περίλαμπρος Πανηγυρικός Εσπερινός τελέσθηκε απόψε στον εορτάζοντα Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Στον πάνσεπτο και συνάμα ιστορικό αυτό Ναό, που βρίσκεται δίπλα στον Αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας του Πλάτωνα, συγκεντρώθηκε πλήθος πιστών για να τιμήσουν έναν Άγιο που ευλαβούνται ακόμα και οι μη Χριστιανοί, τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο.
Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Ιγνάτιος Σωτηριάδης, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος αναφέρθηκε στο θυσιαστικό πνεύμα και την πίστη του Αγίου Γεωργίου που τον οδήγησαν να δώσει μαρτυρία πίστεως. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως "χριστιανός δεν σημαίνει ότι όλη ζωή μας είναι στρωμένη με ρόδα, αλλά σημαίνει πως εκεί που όλα αρχίζουν να υποχωρούν κάτω από τα πόδια μας, εμείς βρίσκουμε την δύναμη και ατενίζουμε το Σταυρό του Κυρίου που είναι Σύμβολο της Ανάστασης και της Αιώνιας Ζωής. Όλοι όσοι προσήλθαμε απόψε εδώ για να δοξολογήσουμε τον Τριαδικό Θεό, είμαστε μάρτυρες πιθανοί, έτοιμοι μέσα από την πίστη και το βάπτισμα, να δώσουμε ομολογία πίστεως. Και η πίστη μας είναι ζωντανή γιατί και οι Άγιοί μας είναι ζωντανοί."
Τον Θεοφιλέστατο Άγιο Φαναρίου, ευχαρίστησε ο προϊστάμενος του Ναού, Αρχιμ. Χριστόδουλος Κατσαντωνόπουλος και του ευχήθηκε "καλή δύναμη στις αυξημένες υποχρεώσεις του αλλά και όπου τον καλεί η Εκκλησία να διακονήσει."