Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Τα ονομαστήρια του Κιλκισίου Εμμανουήλ (ΦΩΤΟ)




από : Romfea  

0911

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Μέσα στο κλίμα του Αγίου Δωδεκαημέρου εόρτασε την ονομαστική του εορτή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.
Παραμονή της εορτής του Τρίτη 25 Δεκεμβρίου, εορτή της Γεννήσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, το απόγευμα ετελέσθει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας με την συμμετοχή των ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως χοροστατούντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου συνπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Πριν το τέλος της ακολουθίας ο Μητροπολίτης χειροθέτησε οκτώ νέους αναγνώστες οι οποίοι διακονούν σε αναλόγια και στο Ιερό Βήμα Ιερών Ναών της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου. Απευθυνόμενος σε αυτούς ο Σεβασμιώτατος είπε: «Ο αναγνώστης είναι ο πρώτος βαθμός της ιεροσύνης. Έχετε την ευλογία και την υποχρέωση να υπηρετείτε με πίστη και ζήλο το ψαλτήριο και τα ιερά γράμματα της Εκκλησίας μας, βιώνοντας την ορθόδοξη θεολογία και πνευματικότητα»
Ανήμερα της εορτής Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου ετελέσθει πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον κατάμεστο από πιστούς Μητροπολιτικό Ναό. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Θεοδωρίδης ευχήθηκε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς Λαού της Ιεράς Μητροπόλεως.
Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε εορταστική εκδήλωση προς τιμήν του εορτάζοντος Μητροπολίτου από τις Χορωδίες τις Ιεράς Μητροπόλεώς στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου την οποία παρουσίασε ο Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως.
Στην Εκδήλωση ευχές απηύθυναν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδτίτης π. Νικηφόρος, Ηγούμενος της Ιεράς Σατυροπηγιακής και Πατριαρχικής Μονής των Βλατάδων Θεσσαλονίκης, ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αρίστος Κασμίρογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Χρήστος Γκουντενούδης, ο Εκπρόσωπος  του Δημάρχου Κιλκίς κ. Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Παπαδάκης και ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Κιλκίς κ. Βασίλειος Χατζηαποστόλου.
Οι τέσσερεις Χορωδίες, του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κιλκίς «ΠΕΤΡΟΣ Ο ΓΛΥΚΥΣ» υπό την διεύθυνση του Άρχοντος Μουσικοδιδασκάλου της Μ.τ.Χ.Ε. και πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ναού Κιλκίς κ. Κωνσταντίνου Γαϊτανίδη, του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του ως άνω Ιερού Ναού κ. Σάββα Ηλιάδη, του Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου Ευκαρπίας υπό την διεύθυνση του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ιωάννου Ξενιτίδη και του Ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεδινού υπό την διεύθυνση του π. Κωνσταντίνου Σαββίδη έψαλλαν κάλαντα από όλη την Ελλάδα και τραγούδησαν παραδοσιακά και χριστουγεννιάτικα τραγούδια αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του πλήθους των συμμετεχόντων πιστών.
Ο εορτάζων Μητροπολίτης  εμφανώς συγκινημένος όταν αναφέρθηκε στο μαρτυρικό Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως ευχαρίστησε τους πάντες για την αγάπη τους.
Συγκινητική ήταν η στιγμή όπου τα μικρά παιδιά εξέφρασαν αυθόρμητα τις ευχές του φωνάζοντας όλα μαζί “Χρόνια Πολλά Σεβασμιώτατε” επιδίδοντας σε αυτόν μία ανθοδέσμη από λουλούδια.
Μετά την εκδήλωση ο Ποιμενάρχης δέχθηκε τις ευχές των πιστών και μοίρασε δώρα στα παιδιά.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας δέχθηκε τις ευχές των πιστών στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως.
giorti 3
giorti 4
giorti 5
giorti 2
giorti 1
giorti 10