Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Περιοδείες και ποιμαντικές δράσεις στην Ι.Μ. Φθιώτιδος.

 

Συνεχίστηκαν και αυτές τις ημέρες οι ποιμαντικές περιοδείες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών σε όλο το εύρος της μητροπολιτικής του περιφερείας με πλήθος λατρευτικὠν ευκαιριών αλλά και άλλων δράσεων. Ο κ. Συμεών τέλεσε τα Θυρανοίξια ενός νέου ενοριακού Παρεκκλησίου προς τιμήν των Αγίων Αναργύρων στο όμορφο Γερακλί Δομοκού , το οποίο και κατασκεύασε εξ ολοκλήρου η οικογένεια Κωσταρά εις μνήμην του μακαριστού υιού της Αργυρίου Κωσταρά.

          Ο Σεβασμιώτατος επέβλεψε για μία ακόμη φορά τις εργασίες αποπεράτωσης του νέου περικαλλούς Ιερού Ναού του Οσίου  Παϊσίου του Αγιορείτου στην Μακρακώμη, καθώς επίσης ιερούργησε για το Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Γοργοποτάμου, όπου και χειροθέτησε αρχιμανδρίτη τον νέο Εφημέριο της Ενορίας π. Γεδεών Κακλιά, αδελφό της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγάθωνος. 

          Ο κ. Συμεών επίσης παραβρέθηκε και ευλόγησε τις κάτωθι εκδηλώσεις: την ετήσια εορτή κερασιού, η οποία διοργανώθηκε  από τον Εξωραϊστικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Φραντζή Φθιώτιδας «ο Άγιος Γεώργιος», την Μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο:  «Του έρωτα και της ξενιτιάς», που διοργάνωσε  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβίων, την Θερινή Μουσικοχορευτική εκδήλωση του Λυκείου των Ελληνίδων Λαμίας, την εκδήλωση με τίτλο: «και επί γης ειρήνη»,  που διοργάνωσε ο Φιλογυμναστικός Σύλλογος Λαμίας «Νίκη» στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, την Επιστημονική - Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα: «Από το Λύκειο μέχρι το Πανεπιστήμιο», την οποία διοργάνωσε το ΠΕ.ΚΕ.Σ. Στερεάς Ελλάδος στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, το Σεμινάριο ορθής συμπλήρωσης μηχανογραφικού, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Φθιώτιδας -  Φωκίδας -  Ευρυτανίας, καθώς και την Θερινή εκδήλωση των Παραρτημάτων Στυλίδος και Ραχών του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός» και εν συνεχεία την θεατρική παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη από την Ερασιτεχνική Σκηνή του Δη. Πε. Θε. Ρούμελης  στο Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής και Προνοιακής Διακονίας Ανατολικής Φθιώτιδος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στην Βασιλική Στυλίδος. Επίσης, ο κ. Συμεών επισκέφθηκε απόψε και την Έκθεση Ζωγραφικής των μελών του Συλλόγου Γυναικών Μώλου,  στον Μώλο Λοκρίδος.

          Επίσης, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε μυστήρια Βαπτίσεων και Γάμων σε διαφόρους Ναούς της Φθιώτιδος, κατόπιν προσκλήσεων των οικογενειών και με την κανονική άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδος κ. Αντωνίου παραβρέθηκε και στην Τελετή Ορκωμοσίας των Ανθυπολοχαγών Τάξεως 2024 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων κατόπιν προσκλήσεως του Διοικητή της Σχολής.

Τέλος, ο κ. Συμεών είχε την χαρά να υποδεχθεί στο Κατασκηνωτικό Κέντρο «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγόριο και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι.Μ. Περιστερίου, Αρχιμ. π. Κωνσταντίνο Σκαρτούλη, οι οποίοι επισκέφτηκαν τα παιδιά του Γραφείου Νεότητος της Μητροπόλεως Περιστερίου, που πραγματοποίησαν θερινή κατασκηνωτική περίοδο υπό την φιλοξενία του Γραφείου Νεότητος της Ι.Μ. Φθιώτιδος.

 ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ