Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ.

 

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 το απόγευμα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε της Ακολουθίας του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Παναγία την Ιεροσολυμίτισσα στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πατρών.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος έκανε μια σύντομη αναφορά σε έναν από τους νεωτέρους αγίους της αγιοτόκου ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Αναφέρθηκε στον Άγιο Ιάκωβο τον Τσαλίκη που διετέλεσε ηγούμενος της Μονής του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος.

Ο Θεοφιλέστατος ετόνισε πως η τιμή των αγίων δεν εξαρτάται από εμάς αλλά, από τον Θεόν. Ο Κύριος τους αγιάζει και τους δοξάζει διότι οι άγιοι με την ζωή τους εδόξασαν τον Θεό. Όλοι είμαστε καλεσμένοι για την σωτηρία και τον αγιασμό. Εξαρτάται όμως πόσο εμείς ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του Κυρίου για τον αγιασμό μας.

Ας αγαπήσουμε τον Θεό όπως ο Άγιος Ιάκωβος ο Τσαλίκης, να αγαπήσουμε την προσευχή, την νηστεία, την μελέτη της Αγίας Γραφής και γενικότερα την άσκηση και την χριστιανική ζωή για να αξιωθούμε των αγαθών της επουρανίου Βασιλείας του Κυρίου μας.