Διηύθυνε η μαέστρος Μαρία Κάτσαρη και την χορωδία συνόδευσαν οι Δημήτρης Τσούνης στην αφήγηση, Λευτέρης Συμιανάκης στην κιθάρα, Δημήτρης Παμπουλάκης στα κρουστά και η μαέστρος στο πιάνο.
Ο Γιώργος Μουζάκης υπήρξε ορισμός του αυτοδίδακτου και σε ηλικία 12 ετών έγραφε τραγούδια τα οποία αναγκαζόταν να τα πουλήσει, προκειμένου να εξασφαλίσει τα προς το ζην, για τον ίδιο και την οικογένεια του, με αποτέλεσμα να τα οικειοποιούνται άλλοι. Έτσι, είχε πουλήσει τραγούδια τα οποία σήμερα είναι πασίγνωστα, αλλά δεν φέρουν το όνομα του.
Στο ξεκίνημα της καριέρας του έπαιζε τρομπέτα σε παραστάσεις Καραγκιόζη, ενώ σε ηλικία μόλις 16 ετών πραγματοποίησε εμφάνιση ως τρομπετίστας ως μέλος της Ορχήστρας του Ζαππείου. Έγραψε μουσική για θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες και έπαιξε σε νυχτερινά μαγαζιά.
Επικεφαλής μουσικών σχημάτων επισκέφθηκε και έδωσε παραστάσεις σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Αυστραλία, Καναδάς, Βουλγαρία, Πολωνία, Ρουμανία και άλλες. Καθιερώθηκε ως επαγγελματίας τρομπετίστας και συνθέτης, τόσο σε κέντρα διασκέδασης, όσο και σε θεατρικές παραστάσεις.
Έκανε τη δουλειά του με ευσυνειδησία, κέφι και ταλέντο και σφράγισε με το πολυδιάστατο μουσικό έργο και τα τραγούδια του, την χρυσή εποχή της ελληνικής επιθεώρησης τις δεκαετίες ’50, ’60 και ’70. Τα έργα του μπορούν να χαρακτηριστούν πολυσύνθετα από πλευράς επιρροών και είχε συνθέσει κάθε είδος τραγουδιού και ρυθμού, συνθέτοντας περισσότερα από 450 τραγούδια και χιλιάδες μελωδίες για παραστάσεις.
Το Φωνητικό Σύνολο «ΑΘΥΡΜΑ» της Μουσικής Σχολής Καμινίων «ΜΕΛΩΔΙΑ», στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Γιώργο Μουζάκη, παρουσίασε αντιπροσωπευτικά και πολύ γνωστά τραγούδια του αξέχαστου δημιουργού, που αναδεικνύουν το σπάνιο ταλέντο του και την μεγάλη προσφορά του στην ελληνική μουσική.