Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Στην ενορία της Αναλήψεως στον Βόλο ο Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, η τοπική μας Εκκλησία εόρτασε και φέτος την μεγίστη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως, με επίκεντρο τον μεγαλοπρεπή φερώνυμο Ιερό Ναό του Βόλου. Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, επί σειρά ετών Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας και Προϊστάμενος του Ναού, συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Συμμετείχαν δε πολλοί Κληρικοί μας, η Βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μακρή, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, εκπρόσωποι των Αρχών και μέγα πλήθος πιστών.

Τον κ. Δαμασκηνό προσφώνησε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος, ο οποίος εξέφρασε την χαρά όλων για την ευλογητή παρουσία του πνευματικού του τέκνου και εξήρε το έργο που προσέφερε στην Τοπική μας Εκκλησία επί 25 χρόνια. Ευχήθηκε δε από καρδιάς, ο Θεός να του χαρίζει δύναμη και υγεία, ώστε Θεοφιλώς να διαποιμαίνει τον ευγενή λαό της Αιτωλοακαρνανίας, που του ανέθεσε η Εκκλησία.

Στην ομιλία του ο κ. Δαμασκηνός εξέφρασε τον συγκλονισμό και την συγκίνησή του, διότι αξιώθηκε, για πρώτη φορά, να χοροστατεί στην πανήγυρη της παλαιάς ενορίας του, καθώς και την χαρά του για την εκ νέου επικοινωνία του με πρόσωπα αγαπημένα από το παρελθόν. Στην συνέχεια, ανέλυσε Θεολογικώς, τα τρία στοιχεία που συνθέτουν το γεγονός της Θείας Αναλήψεως: Την μεταμορφωτική δύναμη, που προσέφερε ο Κύριος στους Μαθητές και τους κατέστησε διαπρύσιους κήρυκες του Ευαγγελίου, την ευλογία της αγάπης, που είναι η διαχρονική παρακαταθήκη του Κυρίου στην ανθρωπότητα και την χαρά του χωρισμού, όχι, όμως, του απορφανισμού. Επρόκειτο για την χαρά της προσμονής της ελεύσεως του Παναγίου Πνεύματος.

Στο τέλος της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε, με πολλή αγάπη, στον Κλήρο και στον λαό της Μητροπόλεώς του, επισημαίνοντας την ευγένεια και ευλάβεια των ανθρώπων, το φυσικό κάλλος της περιοχής, την βαριά ιστορία της επαρχίας του, καθώς και τους μακαριστούς προκατόχους του, που έγραψαν την δική τους ιερή ιστορία στην Ιερά Μητρόπολή τους.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αναλήψεως στους δρόμους της ενορίας, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. κ. Δαμασκηνού, συνιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου. Παρέστη ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος και πλήθος πιστών. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου.

 

Αγιασμός των Αλόγων στα Καλά Νερά

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος μετέβη στα Καλά Νερά όπου τέλεσε τον Αγιασμό των Αλόγων, συνεχίζοντας την μακρά παράδοση της ευρύτερης περιοχής. Στην  τελετή παρέστησαν η Βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μακρή, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Μιχάλης Μιντζικός, εκπρόσωποι πολιτιστικών και ιππικών φορέων και συλλόγων της περιοχής και μεγάλο πλήθος επισκεπτών.

Εκ του Γραφείου Τύπου.