Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΡΨΗ ΠΑΤΡΩΝ.



Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 το απόγευμα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε του Πανηγυρικού Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Ρώσου.
Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στον βίο του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου του Ομολογητού.
 
Ετόνισε ότι ο Όσιος Ιωάννης γεννήθηκε στην Ρωσία από γονείς ευσεβείς και πιστούς. Έλαβε μέρος στον Ρωσοτουρκικό πόλεμο, αιχμαλωτίστηκε και πουλήθηκε ως σκλάβος σε έναν πλούσιο μουσουλμάνο Τούρκο αξιωματικό ο οποίος προσπάθησε να τον αλλαξοπιστήση.
 
Ο Τούρκος αξιωματικός και αφεντικό του Οσίου τον έβαλε να ζει σε έναν στάβλο μαζί με τα άλογα ζώα. Ο Όσιος μεταβάλει τον στάβλο σε εκκλησία αφού συνεχώς προσεύχεται, υμνεί, δοξολογία και ευχαριστεί τον Κύριο και ομολογεί ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Υιός του Θεού του ζώντος και Θεός αληθινός.
 
Τακτικά πήγαινε στην γειτονική Εκκλησία και κοινωνούσε των Αχράντων Μυστηρίων. 
  Στις 27 Μαΐου 1730 αναπαύθηκε οσιακά σε ηλικία 40 ετών όπου παραδόθηκε στην θεϊκή αγκαλιά και έλαβε τον στέφανον της δόξης.
 
Κατά την ανακομιδή του ιερού του λειψάνου το σώμα του βρέθηκε άφθορο και ευωδιάζον.
Μετά την Μικρασιατική Καταστροφή οι πρόσφυγες του Πόντου και της Μικράς Ασίας έφεραν, μεταξύ των άλλων αγίων λειψάνων και εικόνων, το θαυματουργό άφθαρτο λείψανο του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου από το Προκόπιο του Πόντου στο Νέο Προκόπιο της Ευβοίας. 
 
Πλήθη πιστών ορθοδόξων καταφεύγουν στην χάρη του και στην μεσιτεία του.
Ας μιμηθούμε και εμείς την αγία του βιωτή και κυρίως να αγαπήσουμε την ομολογία για να μας ομολογήσει ο Κύριος ενώπιον του επουρανίου Πατρός και ενώπιον των αγίων Αγγέλων.
 
Μετέφερε στους πιστούς τις εγκάρδιες ευχές του Σεπτού Πατρός και Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πάμπολλα, ευλογημένα και αγιασμένα.