Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

«Δια της υπακοής στον Θεό αναβλύζει η πίστη και ο άνθρωπος βρίσκει το φως του».

 Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ λειτούργησε και κήρυξε τον Θείο λόγο στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς την Κυριακή του Τυφλού 21 Μαΐου 2023. Ο Γέρων Εφραίμ αναφέρθηκε στον Τίμιο Σταυρό τον οποίο εκόμισε στο Ναό, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται για ένα από τα τρία αντίγραφα που κατασκεύασε ο Μέγας Κωνσταντίνος μετά το όραμα του φωτεινού Σταυρού που είδε στον ουρανό. Αναλύοντας το Ευαγγέλιο της Κυριακής του Τυφλού, ο Γέρων Εφραίμ είπε ότι η αλήθεια δεν είναι κάτι αφηρημένο αλλά ο Χριστός. «Ο άνθρωπος που υπακούει στις εντολές του Χριστού είναι αυτός που δέχεται το Χριστό με βιωματικό τρόπο. Φωτίζεται η καρδιά του», είπε, μεταξύ άλλων, και τόνισε ότι κάθε παρουσία του Χριστιανού στη Θεία Λειτουργία είναι μια ευκαιρία να ανακαινισθεί και να δει τον εαυτόν του.

Δείτε το βίντεο: Εδώ