Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Αγρυπνία για την Αγία Αναστασία την Ρωμαία στην Πλάκα (ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στον αιωνόβιο και υπο ανακαίνιση Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, επι της οδού Κυδαθηναίων, στην Πλάκα, Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία πρός τιμήν της Αγίας Οσιομάρτυρος Αναστασίας της Ρωμαίας και παράλληλη τέθηκαν σε προσκύνηση του ευλαβούς εκκλησιάσματος, απότμημα του Ιερού και θαυματουργού Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου καθώς και Μύρο εκ των Ιερών Λειψάνων και της λάρνακος του Αγίου.

Στην κατανυκτική Ιερά Αγρυπνία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής & Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος συμπαραστατούμενος απο τον πνευματικό του υιό Αρχιμ. Ισίδωρο Μπαιρακτάρη και των Αναγνωστών του Ιερού Ναού κ.κ. Φίλιππο Χατζηλίασογλου, Ιωάννη Δέλλιο και Ιωάννη Σκούφη.

Την ευθύνη του Ιερού Αναλογίου είχε ο Πρωτοψάλτης Ιωάννης Τσούνης μαζί με τα εκλεκτά μέλη του Βυζαντινού χορού "Ψαλτικής Διάκονοι".

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος αφού ευχαρίστησε το ευσεβές εκκλησίασμα του Ιερού Ναού,για την κατανυκτική συμμετοχή του και την αθρόα προσέλευσή του στο κοινό ποτήριο της Ζωής, ανέφερε μεταξύ άλλων: ".....Η Αγία Αναστασία η Ρωμαία,μέσα απο την οσιακή βιοτή της και το ανυπέρβλητο μαρτύριό της, εμπνέει την πνευματική μας πορεία και γίνεται διδάσκαλος απαράμιλλου & γνήσιου χριστιανικού ήθους, θαυμαστής συμπόρευσης με τον Κύριό μας, ψυχικής ανωτερότητας και αδιαπραγμάτευτης πίστεως προς τον αρχηγό και Σωτήρα μας Χριστό... Όλοι χρειαζόμαστε διακριτικούς καθοδηγητές στην Ορθή πίστη, όπως χρειάστηκε και είχε η Αγία μας και όλοι διδασκόμαστε και διδάσκουμε με τις επιλογές της ζωής μας, με τούς λογισμούς μας οι οποίοι προοδευτικά γίνονται λόγοι και πράξεις, γίνονται παραδείγματα μίμησης ή παραδείγματα αποφυγής!....

Ας μας καθοδηγεί όλους η Αγίας Αναστασία.

Με την ιαματική δωρεά του Κυρίου μας προς την Οσιομάρτυρα Αναστασία, ας ξεχωρίζει ανάμεσα στους θεραπευτές Αγίους ως μία ανυέρβλητη μαθήτρια του Χριστού, της οποίας το αίμα του μαρτυρίου, ποτίζει την ζωή μας διαχρονικά και έως την Δευτέρα Παρουσία του Ιησού Χριστού.

Η Αγία Αναστασία η Ρωμαία καλεί σε ουράνια διδαχή κάθε ευλαβική ψυχή που αναζητά την αλήθεια και την αξία της ζωής στην αποκαλυμμένη Αλήθεια του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού...."

για όλες τις φωτογραφίες:  Εδώ

από: Εδώ