Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

«Στην Πληγωμένη Αμυγδαλέα…»

Στο χωριό Αμυγδαλέα μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο του π. Ιγνάτιο, προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά τις φθορές που έχουν υποστεί οι ναοί της περιοχής.

Ο Σεβασμιώτατος έκανε μία στάση στην πλατεία του χωριού, συνομίλησε με τους κατοίκους, οι οποίοι του εξέφρασαν τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους και συνέστησε σε όλους να πορευθούν με σύνεση και ψυχραιμία.

Ακολούθως, μετέβησαν με τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη και το επιτελείο του στον ιστορικό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου διαπίστωσαν, εκ του σύνεγγυς, τις φθορές που έχει υποστεί ο απείρου κάλλους εσωτερικός διάκοσμος του.

Εν συνεχεία, επισκέφθηκαν και τον ενοριακό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου εκτιμήθηκε από τους ειδικούς ότι μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα την τέλεση των Ακολουθιών και όλοι μαζί αποφάσισαν να υπάρξει ένωση δυνάμεων ώστε να αποκατασταθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα οι ζημιές στο χωριό.