Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Η Καμπάνα Στο Κουτσόχερο Απόψε Ξαναχτυπά.

Από νωρίς το πρωί, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως π. Ιγνάτιος Μουρτζανός βρέθηκε στο χωριό Κουτσόχερο, το οποίο χτυπήθηκε πολύ περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα χωριά της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας, προκειμένου να αναζητήσουν λύσεις μαζί με τον πρόεδρο και τα μέλη της κοινότητας ώστε και πάλι να μπορέσουν οι πιστοί της περιοχής να προσέλθουν σε ασφαλή χώρο για να ασκήσουν τα λειτουργικά τους καθήκοντα.

Κλιμάκιο του Δήμου Λαρισαίων, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων κ. Δημήτριο Δεληγιάννη επισκέφθηκαν ακολούθως, τον ενοριακό ναό του Αγίου Νικολάου, είδαν από κοντά το μέγεθος των καταστροφών, ενώ ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Ντίνος Διαμάντος έκανε μία πρώτη αποτίμηση και ενημέρωσε τον π. Ιγνάτιο για τις επικείμενες ενέργειες.

Από την άλλη, ο παρακείμενος παλαιός ναός του Αγίου Νικολάου, δυστυχώς, με τις απείρου κάλλους τοιχογραφίες παραδόθηκε στη δίνη του σεισμού, ενώ σε συνεργασία με τη Βυζαντινή Εφορία Αρχαιοτήτων θα ξεκινήσει μία προσπάθεια διασώσεως των εικόνων του τέμπλου.

Κατόπιν ενδελεχούς επιβλέψεως, αποφασίστηκε προσωρινώς, οι ιερές ακολουθίες να τελούνται σε ένα ιδιωτικό παρεκκλήσιο, το οποίο τιμάται στον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου ώστε η καμπάνα του χωριού να χτυπήσει από σήμερα το απόγευμα και πάλι κανονικά.